سخنرانی
  • صفحه اصلی
  • سخنرانی
  • سخنرانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار ایرانی‌های مقیم کویت

سخنرانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار ایرانی‌های مقیم کویت

  • سفارت ایران در کویت
  • سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۸۵

بسم‌الله الرحمن الرحیم
الحمدلله و السّلام علی رسول الله
برای ما که تازه وارد کویت شدیم، بسیار شیرین است که درجمع برادران و خواهران ایرانی و سایر دوستان هستیم.
میلاد حضرت نبی اکرم (ص) و امام صادق (ع) را خدمت شما تبریک عرض می‌کنیم، انشاءالله خداوند ما را از برکات این میلاد فرخنده محروم نکند. در کویت به نسبت سایر کشورها، جمعیت ایرانی زیادی حضور دارند. ایرانی‌ها در سطحی که به آنها مسئولیت و کاری واگذار می‌شود، اعتماد و اعتبار کسب می‌کنند و شایستگی و درایت خودشان را نشان می‌دهند. امیدوارم همه ایرانیان سعی کنند، مایه اعتبار و آبرو و حیثیت برای ایران، انقلاب و مردم ایران باشند. کویت ازجمله کشورهایی است که این زمینه در آن آماده است و برای شما حضور محسوب می‌شود.
یکی از بخشهای مهم کاری سفارت ایران در کویت، توجه ویژه به مردمی است که به سفارت تعلق دارند و باید آنها را تحت حمایت داشته باشد. امیدوارم ارتباط ایرانیان با سفارت بسیار صمیمانه و دوطرفه باشد و کارها به موقع انجام شود تا مردم احساس کنند که کانون نیرومندی در کویت دارند.
الان شرایط بسیار حساسی بر کشور حاکم است. از یکطرف پیشرفتها و موفقیتهایی که بعد از انقلاب و پس از جنگ بدست آمده، ایران را در مسیری قرار داده که آرزوی کشوری پیشرفته در منطقه آرزوی خامی نیست، خداوند منابع با ارزشی را در سرزمین ایران قرار داده است. هرآنچه که مایه پیشرفت و سرمایه کار توسعه‌ای است، در ایران وجود دارد. موقعیت جغرافیایی ممتاز، کلکسیونی از همه معادن، چهار فصل مشخص اقلیمی و مردم دارای تمدن عظیم تاریخی از امتیازات ایران است که بخشهایی از آن بصورت ارث به نسلهای حاضر رسیده است. ایران یکی از کشورهای دارای این امتیاز است. مردم ایران از حد متوسط بهره هوشی و فرهنگی ذاتی برخوردارند. وجاهت و خوبی مردم ایران برای همه ما روشن است.
امروز در ایران یکی از بهترین کارها، با سواد کردن مردم است. الان نزدیک سه میلیون دانشجو و بیش از آن فارغ‌التحصیل داریم. ما در همه زمینه‌ها از نیروهای علمی و فنی برخوردار هستیم که پیش‌نیاز پیشرفت، توسعه و الگوشدن است. زیربناهای کشور در حد نیاز امروز ساخته شده است. بنادر، راه‌آهن، سدها، نیروگاهها، پالایشگاهها، خطوط لوله‌های گاز، برق و ... ساخته شده‌اند. ایرانی‌ها عمده نیازهای مصرفی کشور را تولید می‌کنند. کشوری مستقل هستیم که در سایه انقلاب اسلامی و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است.
مکتب اهل بیت (ع) برای ایرانی‌ها یک هدیه الهی است. الگویی مثل علی (ع) و فاطمه زهرا (س) را داریم که می‌توانیم به سمت پیشرفت برویم که هدیه خداوند هستند.
از لحاظ علمی، در بسیاری از زمینه‌ها بسیاری از تکنولوژی را داریم که انرژی هسته‌ای نمونه‌ای از آن است. این دانش و تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ای است که منبع سرشاری از انرژی را در اختیار می‌گذارد. رشته‌های مهم نیاز زندگی را در رشته‌های پزشکی، کشاورزی و ... برعهده دارد. کسانی که این تکنولوژی را داشته باشند، از سایرین یک گام جلوتر هستند. ایران خود به این سطح از پیشرفت رسیده است و کسی به ما کمک نکرده است.
از نیروهای تحصیل کرده و با تجربه در این مسیر استفاده شده است که دنیا هم آن را می‌داند، هرچند برخی از چیزها را گرفتیم، ایران با شرایط خوبی که از لحاظ فنی دارد، به چیزهای زیادی دست یافت. در همین شرایط کسانی که از ابتدا فکر می‌کردند انقلاب شکست می‌خورد و نمی‌تواند سازندگی داشته باشد و همراه تکنولوژی روز حرکت کند و به پیشرفتها برسد، همه اینها خیالهای خام بود. ما در همه زمینه‌ها توانستیم به جایی برسیم. این‌همه هیاهو علیه انقلاب مظلوم، مقاوم و صبور، راه انداختند، جنگ روانی وسیعی علیه ما راه انداختند تا دل مردم را خالی کنند، ولی موفق نیستند. این همه تهدید، ارعاب، مقاله، سخنرانی، فیلم و ... علیه انقلاب اسلامی بکار بردند که اگر در مورد هر کشور دیگر انجام می‌شد، روحیه آنها را می‌شکستند، ولی مردم ما با روحیه هستند و نیرومندتر شدند. مردم ایران از تهدیدات غولهای جهانی احساس نگرانی نمی‌کنند. زمان مردم ایران را هماند فولاد آبدیده کرده است.
به هرحال ما شرایط حساسی داریم، دشمنان ما صف کشیده‌اند و ملت ما مقاومت می‌کند. ما باید این دوره جنگ روانی را به خوبی پشت سربگذاریم. البته باید هوشیار باشیم و با تدبیر عمل کنیم و بهانه‌ها را از دست دیگران بگیریم تا دست به کارهای نسنجیده نزنند. این وظیفه سیاستمداران، دیپلماتها و نمایندگی‌های ما در سراسر کشور و مدیران سیاست خارجی ما در داخل کشور است.
ما در این موقعیت نیازمند اتحاد داخلی، وحدت، انسجام ملی، همکاری و همدلی با کشورهای دوست هستیم. از جمله این کشورها، کشورهای منطقه و مسلمان هستند. همه همسایه‌های ما مسلمان هستند، همگی می‌توانند از پیشرفتهای ایران در همه زمینه‌ها استفاده کنند. ایران پیشرفته، می‌تواند با همه این کشورها، روابط خوبی داشته باشد.
در چند روزی که درکویت با مسئولان این کشور حرف زدم و چند روزی که در سوریه با مسئولان سوری، فلسطینی و لبنانی مذاکره داشتم، فضای همدلی و همراهی را خوب می‌بینم. فکر می‌کنم ایران در میان این کشورها، جایگاه مناسبی دارد. از شما به عنوان کسانی که زندگی، رفتار و عمل شما می‌تواند الهام‌بخش سیاست ایران باشد، درخواست داریم که سیاست گرمی داشته باشید. ما باید با همسایه‌ها به گونه‌ای رفتار کنیم که دشمنان نتوانند آنها را تحریک کنند.
همدلی‌ها آثار دیگری هم خواهد داشت. امیدوارم که شما همچنان ایران را در حال پیشرفت، تکامل و مرفه ببینید و با آرزوی ایرانی آزاد و آباد و تحقق شعار استقلال، آزادی جمهوری اسلامی شما را به خدا می‌سپارم.
والسّلام علیکم و رحمه الله