خاطرات روزانه آیت الله هاشمی / سال ۱۳۷۵/ کتاب سردار سازندگی
گره گشایی هاشمی از چاه نیمه در زابل تا سیاست خارجی در آلمان
سهشنبه 6 آذر 1375 | 14 رجب 1417 // 26 نوامبر 1996
صبح برای مراسم فارغالتحصیلی، از منزل به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رفتیم. پس از گزارش دکتر [علیرضا] مرندی، [وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی] و دکتر [سید محمود] طباطبایی، [رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی] و نماینده ولیفقیه و قرائت سوگندنامهها و اعطای جوایز ممتازها، من در پیشرفتهای بهداشت و پزشکی و مطلوب بودن شاخص و حُسن اجرای بیمه عمومی صحبت کردم[1].
به دفترم رفتم. [آقای علی بخش جهانبخش]، استاندار سیستان و بلوچستان آمد و گزارش وضع را و مشکل عدم اجرای مصوبه بازارهای مرزی و کمبود سوخت و امثال اینها را داد. برای رفع مشکلات از وضع طرحهای زهکشی و فاضلاب و چاه نیمه زابل و انتقال آب از زابل به زاهدان استمداد کرد. از پیشرفت طرح پرورش میگو و آمادهسازی زیرساختهای شیلات سؤال کردم.
ظهر عفت در دفترم بود. عصر سلمانی برای اصلاح آمد. شب شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه داشت. عضویت فاطی در شورای اجتماعی بانوان تصویب و طرح آموزش متوسطه با اصلاحاتی تکمیل شد. نامه و پیامی را که برای آقای کهل تهیهکرده بودم، جهت مشورت، برای آیتالله خامنهای فرستادم؛ با اصلاحات جزئی، تأیید کردند. شب اطلاع دادند که آ میرزا احمد هاشمی، دامادمان، در رفسنجان به رحمت خدا رفته است. تلفنی به همشیره فاطمه تسلیت گفتم. قرار شد در نوق دفن کنند. مدتی است که مریض بوده.
[1] - در بخشی از این سخنرانی آمده است: «ما در همه رشتههای موردنیاز کشور، نیروهای متخصص در سطح مطلوب تربیت کردهایم و در حال حاضر در برخی از رشتهها، مانند گروه پزشکی، نگرانی تراکم نیروی متخصص وجود دارد. بهبود شاخصهای بهداشتی کشور، تحسین برانگیز است. کمشدن میزان مرگ و میر نوزادان، بالا رفتن برخورداری از شاخصهای بهداشتی مانند آب، دارو و نیازهایی مثل نمک یددار، تغذیه با شیر مادر، توسعه خانههای بهداشت، بالارفتن شاخص زندگی بهخصوص برای خانمها و کمشدن تلفات غیرضرور، از نتایج توجه به بهداشت است. ما در بخش درمان، به خصوص در زمینههای مراکز درمانی، نیروی انسانی و تجهیزات پزشکی با کمبود مواجه بودهایم. در سالهای گذشته تلاش زیادی انجام دادیم تا در این زمینهها به حد استاندارد برسیم و تا رسیدن به حد استانداردهای بینالمللی فاصله چندانی نداریم. در بودجه امسال، برای تکمیل 110 بیمارستان در نقاط محروم کشور بودجه هنگفتی در نظر گرفته شده است. دستاوردهای علمی و جهانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قابل تحسین است و توفیقات تحصیلی آن نشان میدهد که این دانشگاه مدیریت صحیحی داشته است، لذا ما باید مدیریت دانشگاهها را تقویت کنیم تا دانشگاهیان در کارهایشان توفیق بیشتری داشته باشند.» رجوعکنید ← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانیهای 1375، دفتر نشر معارف انقلاب، 1397.