سخنرانی
  • صفحه اصلی
  • سخنرانی
  • نطق پیش از دستور ریاست مجلس شورای اسلامی آیت الله هاشمی رفسنجانی

نطق پیش از دستور ریاست مجلس شورای اسلامی آیت الله هاشمی رفسنجانی

  • تهران-مجلس شورای اسلامی
  • دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۶۰

(جلسه - 60/12/24) - 15 March 1982

پیام اتحادیه بین‏المجالس عرب به مجلس شورای اسلامی

مطلبی که برای پیش از دستور امروز داریم، نامه‏ای است که از اتحادیه‏بین‏المجالس کشورهای عرب که با امضاء آقای کامل اسد رئیس اجلاسیه ورئیس پارلمان لبنان به مجلس شورای اسلامی رسیده است. من اول این نامه رامی‏خوانم، بعد دو، سه کلمه در رابطه صحبت می‏کنم. نامه مربوط به توطئه‏ای‏است که پارلمان اروپا در پیش دارد؛ می‏خواهد جلسه آینده‏اش را در فلسطین‏اشغالی [برپا کند] و مهمان پارلمان اسرائیل باشد. با اینکه پارلمانهای عرب‏اعتراض کرده‏اند، پارلمان اروپا ترتیب اثر نداده و می‏خواهد با همان رویه قبلی‏کارش را انجام بدهد. متن نامه را می‏خوانم.

ریاست مجلس شورای اسلامی با تقدیم بهترین آرمانها و عرض ادب!

با اشاره به روابط دوستی و همکاری مثبت که پارلمان شما را به پارلمانهای‏عرب و کشور شما را به کشورهای عرب مربوط و نزدیک می‏سازد. خوشوقتم به‏اطلاع برسانم که دوازدهمین شورای پارلمانی عرب که در کویت تشکیل گردیددر تاریخ 1982/2/1 مصوبه‏ای را برای به اجراء در آوردن تماس و ارتباط به‏پارلمانهای دوست در یک مبارزه اعتراض گرایانه، علیه تصمیم کمیته سیاسی‏مجتمع پارلمانی شورای اروپا برای تشکیل جلسات آینده‏اش در بیت‏المقدس‏که در تاریخ 1982/5/17 به عنوان مهمانان پارلمانی اسرائیل شروع می‏گردد،گذرانید.

[t1]اتحادیه بین‏المجالس عرب با پارلمانهای عرب و دولتهای عرب قبلاً اقدامات‏مجدانه‏ای جهت متقاعد ساختن کمیته سیاسی اروپا به منظور لغو و ابطال این‏جلسه به عمل آورده‏اند. به دنبال این حرکتها تلگرافی از دبیرخانه کل شورای‏اروپا دریافت نمودیم که در آن قول داده شده بود این تصمیم دوباره موردرسیدگی قرار خواهد گرفت؛ به خصوص بعد از اینکه پارلمان اسرائیل یک‏جنایت بین‏المللی تازه‏ای به وسیله تصویب قانون ضمیمه کردن »جولان« درتاریخ 1981/12/14 مرتکب گردید. اولین جنایت ضمیمه نمودن بیت‏المقدس‏بود که به دنبال یک قانون پوچ که در ژوئن 1980 گذرانده بود [صورت گرفت.]بعداً اطلاع یافتیم که بررسی و ارزیابی مجدد اروپا منتج شده است به تأیید تشکیل‏جلسه پارلمانی اروپا در بیت‏المقدس در خلال ماه مه آینده.

از آنجا که این عمل زمینه‏سازی برای شناسایی بیت‏المقدس را نشان می‏دهد واجازه ضمنی برای ضمیمه ساختن »جولان« و تشویق سیاست توسعه‏طلبانه‏صهیونیست است اتحادیه بین‏المجالس عرب تصمیم گرفته است مبارزه اعتراض‏گرایانه‏ای را علیه این اقدامات - که از 82/2/22 که روز قدس نام گرفته آغازمی‏شود - دنبال نماید.

خوشوقتم که متن این مصوبه را همراه با این نامه در میان بگذارم و توجه شمارا به بند هشتم قسمت آخر آن جلب نمایم که بر این ضرورت تأکید می‏نماید که‏اتحادیه بین‏المجالس عرب باید با گروههای پارلمانی دوست در جهان اسلام وکشورهای غیرمتعهد تماس حاصل نماید و آنها را تشویق کند که همان کوششهارا در کشورهای خود به عمل آورند. اعتماد کامل دارم که روابط رسمی وتاریخی نزدیکی که ما را به هم مربوط می‏سازد به ما امکان دهد بیندیشیم که‏هدف و آرمان بیت‏المقدس هدف شما هم می‏باشد و اطمینان یابیم که خطرضمیمه‏سازی آن به خارج از فلسطین و منطقه خاورمیانه سایه می‏افکند؛ یعنی‏منطقه شما را هم در برمی‏گیرد. همچنین اطمینان دارم که کوششهای شما وروابط و بستگی‏های شما در رابطه با بیت‏المقدس اثر بین‏المللی زیادی خواهدداشت.

با تقدیم احترامات فائقه. ارادتمند شما کامل اسد رئیس اتحادیه بین‏المجالس‏عرب. رئیس مجلس نمایندگان لبنان.

به جا می‏دانم دو، سه کلمه برای اینکه موضع مجلس شورای اسلامی در مقابل‏این نامه گفته شود عرض کنم. اولاً ما با تمام وجودمان به دعوتی که از ما کرده‏اندلبیک می‏گوییم. و این بخش ناچیزی است از آنچه که مایلیم و انتظار داریم. ازهمین روز با این برنامه ضدانسانی و ضداسلامی پارلمان اروپا شروع به مبارزه‏خواهیم کرد و از برادران و خواهران اعضای پارلمانهای کشورهای اسلامی و عرب هم می‏خواهیم که در حرکتی که می‏شود کوتاه نیایند و مبارزات تشدیدبشود. اما تذکراتی هم داریم که مفید است همین جا عرض می‏کنیم که شاید درکیفیت مبارزه مؤثر باشد.

ما تا به حال مکرر گفته‏ایم که اعتماد کردن به کشورهای اروپایی و استعماری‏به عنوان یک دوست، فریبی است که ملتهای ما از طریق دولتهای ارتجاعی‏منطقه خورده‏اند. مکرر گفته‏ایم که آنها قابل اعتماد نیستند. مکرر گفته‏ایم که‏دولتهای استعماری، اسرائیل را بر کشورهای اسلامی و عرب ترجیح می‏دهند.مکرر گفته‏ایم و اخطار کرده‏ایم که با پول شما و نفت شما خودشان و اسرائیل راگرم و نیرومند نگه می‏دارند. امروز به عیان می‏بینید میترانها (در مقابل شما) هیچ‏اعتنایی به تذکراتتان نمی‏کنند و به بیت‏المقدس می‏روند. ممکن بود تا حالابگویید فرد و شخص است یا یک حزب است. اما امروز پارلمان کشورهای‏اروپایی به تذکرات دوستانه شما توجه نکرده‏اند و دهن‏کجی کرده‏اند. تصمیم‏دارند که به قول خود شما پایتخت بودن بیت‏المقدس را برای اسرائیل و ضمیمه‏کردن جولان را رسمیت دهند. آن هم پارلمانی که دیروز به همه دنیا دهن‏کجی‏کرد و برخلاف تمام مقررات بین‏المللی یک قطعه از خاک کشور دیگر را به‏خاک خودش (به عنوان رسمی) منضم کرد. اینها چنین هستند. ما حرفمان این‏است که به اینها هیچ اعتماد نکنید.

مطلب دوم این است که شما از ما خواسته‏اید و یا خودتان تصمیم گرفته‏ایدمبارزات اعتراض گرایانه را ادامه بدهید. ما این را کافی نمی‏دانیم. آنها این قدرپررو هستند که از اعتراض نمی‏ترسند. آنها این قدر خودشان را آماده تخلف‏کرده‏اند که اعتراض دردی را دوا نمی‏کند. سیاست آنها در خیلی جاها این است‏که برای مقاصدی به خودشان فحش داده شود. ما این را در تاریخ استعمار زیاددیده‏ایم. بیایید پا را از اعتراض بالاتر بگذارید. امروز کشورهایی که سوخت وانرژی کشورهای متجاوز را تأمین می‏کنند و رگ حیاتشان در دست اینها است،زیبنده نیست که به اعتراض کفایت کنند. قاطعیت بخرج دهید. قاطع بگویید ما به‏پارلمانی که متشکل از کشورهای اروپایی است (هر کشوری عضو این پارلمان‏باشد) و به اسرائیل بیاید و مهمان پارلمان آنجا باشد نفت نمی‏دهیم. این، کارخیلی سختی نیست. بگویید کشتی‏هایش را به بندرهایمان راه نمی‏دهیم. شما که‏میلیاردها دلار ذخیره دارید! بگویید ما ذخایرمان را از بانکهایتان بیرون‏می‏کشیم. جنگ هم نکنید، جان هم ندهید. خسته هم نشوید.

ما در شرایط جنگ پیشقدم این جریان می‏شویم. این طور حرکت کنید!بنابراین ما اعتراض لفظی را کافی نمی‏دانیم و پیشنهاد می‏کنیم اعتراض جدی‏تربشود. اگر عمل انفرادی ما مفید و کارساز بود، ما انفرادی این کار را می‏کردیم‏ولی اگر جای ما را عربستان سعودی پرکند به نفع نیست. بیایید با هم و به طورمتحد در کشورهای اسلامی این کار را بکنیم.

تذکر دیگر من این است که قضیه را اسلامی‏تر کنید. غیرمتعهدها با ما هستند،اما تکیه ما براسلام است. بیایید معیار مبارزه را مبارزه اسلام با کفر که همان‏مبارزه قاطع نیروهای الهی بر نیروهای طاغوتی و شیطان است، تعیین کنیم. شمادر همین نامه، تاریختان را تاریخ مسیحی نوشته‏اید؛ همان تاریخی که یکی ازمظاهرش همین گله‏ای است که دارید. شما کشورهای مسلمان تشکیل درکویت، در یک کشور اسلامی، پارلمان اسلامی داده‏اید و می‏گویید در 1982.خوب بفرمایید تاریخ هجری قمری اسلامی را بگذارید که افتخار خود ما است.البته آن تاریخ [میلادی] هم از انبیاء است، اما هویت‏ها را حفظ کردن برای مامسلمانان مهم است. بیایید راه صحیح اسلامی را برگزینیم و به این دشمنانی که مارا به عنوان طعمه می‏خواهند و غیر از خوردن ما هیچ چیز دیگر نمی‏خواهند،چشم دوستی نداشته باشیم.

البته ما اینها را تذکر دادیم؛ اگر شما به این تذکرات ما هم توجه نکیند ما دراین مبارزه با شما شریک و همراه هستیم.