مصاحبه آیت ا... هاشمی رفسنجانی درباره نمایشگاه حماسه دلاوران معراج
برپایی نمایشگاه دستاوردهای
دفاع مقدّس از کارهای خیلی
خوب
زنده شدن خاطرات جنگ و
فضای آن دوران با دیدن
نمایشگاه
Èجناب آقای هاشمی در هفتهی دفاع مقدّس به سر میبریم. جنابعالی بازدیدی از نمایشگاهی که به همین منظور برگزار شد، داشتید، بفرمایید نمایشگاه را چگونه دیدید؟ توان رزمی و نظامی نیروهای مسلّح کشور را در این هفته با توجّه به شرایط حساسی که در منطقه و جهان وجود دارد، چگونه ارزیابی میکنید؟
Éبسماللّه الرحمن الرحیم. هنوز کامل از نمایشگاه بازدید نکردم و نمیتوانم درباره مجموعه داوری کنم. ولی تا اینجا که دیدم، نظر میدهم. در سال گذشته نمایشگاه را در مصلّا به صورت متمرکز برگزار کردیم. انبوهی از امکانات جمع شد و جمعیّت زیادی آمدند. آقایان فکر کردند که امسال بهصورت متفرق در خیلی از جاها انجام دهند. بخشهای مختلف، کارشان را میکنند. در اینجا نیروی مقاومت بسیج از سازمانهای دولتی و مردمی، دانشآموزان، جوانان دعوت کرده و هر کسی غرفهای را ساخته است. بهنظرم کار خوبی است و میتواند مبنای سیاست نمایشگاهی سالانه ما باشد. معمولا هر وزارتخانه یا ارگان یا نهادی که آمده، سعی کرد هم آمار و ارقام خوبی بیاورد و هم بهنحوی کارهایش را مجسّم کند که برای عموم، مخصوصآ آنهایی که در جبهه نبودند، قابل فهم باشد و درک کنند.
وقتی به اینجا آمدم، دوباره خاطرات جنگ و فضای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن موقع برای ما که آشنا هستیم، خوب ترسیم شد. میتوانید از این
همکاری و همدلی ملّت و
مسؤولین عاملی برای
ثبت تاریخ دفاع مقدس
لزوم هماهنگی میان مردم و
مسؤولین در مقابل تهدیدهای
آمریکا
سازنده بودن مسایل دوران
دفاع مقدّس برای جامعه
نمایشگاه همکاری، هماهنگی و همدلی در بیاورید. همین فضای همکاری و همدلی مردم، دولت و نیروهای مسلّح بود که توانستیم آن دفاع حماسی را در تاریخ ثبت کنیم و نگذاریم اهریمنهای نیرومند دنیا، شرق، غرب، ارتجاع و صدام که خودشان را تجهیز کرده بودند، به اهدافشان برسند و ما از کشور و انقلاب دفاع و دشمن را از خاک خود بیرون و در سازمان ملل حقّمان را تثبیت و مظلومیّت خودمان و متجاوز بودن صدام و دادن غرامت صدام را ثابت کردیم.
اینها چیزهایی بود که محصول هماهنگی است که میتوانید در فضای نمایشگاه درک کنید. انشاءاللّه از این نمایشگاه در امروز و آینده درس بگیریم و این هماهنگی را تجدید کنیم. بهخصوص الان که بهصورت ظاهر جنگ روانی آمریکاییها فضای تهدید ایجاد کرده است.
Èجنابعالی برپایی چنین نمایشگاهایی را برای انتقال پیام جبهه برای نسل جوان که در دوران دفاع مقدّس حضور نداشتند، چگونه میبینید؟
Éفکر میکنم ما به هر بهانهای، فرصتی و مناسبتی باید مسایل دوران دفاع را که بسیار سازنده است، در جامعه احیاء کنیم و نگذاریم کهنه شود. همهی دنیا هم این کارها را میکنند. اینگونه تاریخ پرحماسهای را معمولا در موزههای دایمی در جاهای مختلف شکل میدهند. نمایشگاهها، سخنرانیها، مناسبتها و خاطرات در اینجاها مطرح میشود. بههر حال تجدید فضای ایثار و فداکاری برای جامعه ما بسیار سازنده است و یکی از اینها برپایی نمایشگاهها است.
Èبا توجّه به تهدیداتی که در منطقه وجود دارد و پیامی که آقای جنتی در خطبههای نمازجمعه به ریاست سازمان کنفرانس اسلامی
لزوم همکاری کشورهای
مسلمان در مقابل
زورگوییهای آمریکا
لزوم پرهیز از پیشداوری
درباره لایحه اختیارات
رئیسجمهور
دادند، به نظر شما سازمان کنفرانس اسلامی چه نقشی میتواند در جلوگیری از حملهی آمریکا به عراق داشته باشد؟
Éبیش از پنجاه کشور در سازمان کنفرانس اسلامی نمایندهی یک میلیارد و نیم جمعیّت دنیا هستند. قدرت خیلی بزرگی است. اگر این کشورها را هماهنگ وارد میدان کنند، رودروی آمریکا قرار بگیرند، نمیگویم جنگ کنند، امّا با همین بخشهای سیاسی، اجتماعی با زورگوییها مقابله کنند، قطعآ اثر بسیار نیرومندی در تاریخ میگذارد و جلوی آمریکا را هم میگیرند.
Èبا توجّه به اینکه رئیسجمهور لوایحی را برای افزایش اختیارات ریاست جمهوری مطرح کردند، درباره تغییر قانون انتخابات اظهاراتی میشود. در خصوص اینکه میگویند امکان دارد مجمع مخالفت کند. نظر شما چیست؟
Éهنوز لایحهی رئیس جمهور به مجلس نیامده است. پیش داوریها به نظرم روی حدس است. انشاءاللّه همه همراه باشند تا مشکلی در کشور بهوجود نیاید.
Èخیلی متشکریم.
Éموفّق باشید.