به گزارش «شیعه نیوز»، درایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) دخت گرامی پیامبر عظیمالشأن اسلام حضرت محمد(ص) حیفم آمد بخشی از خاطرات سفر تاریخی خود با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به شهر مقدس مدینه در سال 1387 را نقل نکنم.
شرایط زمانی و برنامههای مکانی آخرین سفر آیتالله هاشمی رفسنجانی(ره) به سرزمین وحی، به خصوص مدینه النبی در خرداد ماه سال 1387 به گونهای بود که هر ساله در ایام فاطمیه، یاد و خاطره آن سفر در ذهنم زنده میشود.
زنان شیعهای که آن ایّام توفیق تشرف به مدینه را داشتند، حسرت مضاعف میکشیدند که حتّی در سالروز شهادت مظلومترین بانوی عالم، نمیتوانند به دنبال قبر گمشدهاش در بقیع بگردند که ناگهان خبر حضور آیت ا... هاشمی رفسنجانی، مخصوصاًٌ برنامههای شبانه زیارت قبور بزرگان دین در قبرستان بقیع در بین زائران کاروانهای ایرانی، دهن به دهن پیچید.
شیعیان زائر، مخصوصاً زنان، همدیگر را خبر میکردند و ثانیههای روز را میشمردند تا شب فرا رسد و به همراه کاروان سیاسی ایران از میلههای آهنی و شرطیههای آهنین دل بگذرند تا دل خویش را به مظلومیت بقیع گره بزنند.
ظرافت اقدام هر شب آقای هاشمی رفسنجانی هم ستودنی بود که در حلقه نیروهای امنیتی و تشریفاتی عربستان، وقتی به چند متری درب ورودی بقیع میرسیدند و خیل عظیم زائران بویژه زنان مشتاق و گریان را میدیدند، میایستادند و ورود خود را مشروط به ورود همه زنان و مردان زائر مشتاق میکردند که هر شب به تعداد آنها نیز افزوده میشد، حتّی شب آخر اقامت در مدینه، مأموران امنیتی عربستان به بهانه ازدحام جمعیت و ناامن بودن مسیر و خطر عملیات تروریستی توسط نیروهای افراطی و القاعده ، ایشان را از حضور در بقیع منع کردند، ولی آیت ا... هاشمی قاطعانه با رد درخواست نیروهای امنیتی و حتی توصیههای دلسوزانه برخی همراهان ، گفتند: مردم امشب با هزار امید و آرزو برای زیارت بقیع تجمع کرده و چشم انتظارند و صحیح نیست آنها را منتظر بگذاریم و باید برنامه زیارت طبق روال هر شب انجام شود.
بقیع نیز در آن سه ، چهار شب، حالاتی خاص داشت، مدتها بود که شیعیان را در خویش ندیده بود و اینک میدید در همان ساعاتی که بیش از 1400 سال پیش، مولای مظلومان عالم، تابوت مظلومه تاریخ را غریبانه بر دوش میکشید و در بقیع ناله میکرد، گروهی از پیروانش در سالگرد همان شبها در بقیع، یا زهرا یا زهرا گویان به دنبال قبر گمشدة ذریه پیامبر اسلام(ص) میگردند، بر خاکش مینشینند، نوحه میخوانند، عزاداری میکنند و بر سینه و سر میزنند.
حتماً خاطرة این سفر تاریخی هرگز از اذهان زائران آن زمان در بقیع تا پایان عمر محو نخواهد شد .
برنامه دیگر آیت ا... هاشمی رفسنجانی در مدینه که اتفاقاً پیوندی عمیق و تاریخی با حیات و رحلت حضرت زهرا(س) دارد، سفر به منطقه فدک بود.
فدک که هنوز هم مظلومیت تاریخی خویش را بر دوش میکشد و حتی آیت ا... العمری رهبر شیعیان مدینه، که خدایش رحمت کند، شب قبل از سفر آیت ا... هاشمی رفسنجانی که میهمانش بودیم، ایشان را نهی میکرد و می گفت: هیچ اثری از فدک نیست، نامی نیست و به جای آن به ابوا و زیارت قبر پدر پیامبر بروید!
با اینکه شیعه حضرت فاطمه(س) هستیم، وقتی صبح روز دوشنبه 20 خرداد 1387 از محل اقامت خود در مدینه حرکت کردیم، نمیدانستیم فدک کجاست!! 260 کیلومتر در بیابانهای بی آب و علف راه پیمودیم و از پس تپهای که جاده را در خویش میکشید، شهری به نام «حائط» هویدا شد که نام «فدک» در ذیل آن با عبارت «ترحب بکم» به همه خوش آمد میگفت.
از چند شهر بیابانی گذشتیم و ناگهان منطقهای سرسبز ، چشم نوازی کرد که مردی خود را به کاروان ایرانی رساند و از مأموران امر به معروف و نهی از منکر منطقه معرفی کرد، در پاسخ به این سوال آقای هاشمی که «اینجا کجاست؟» گفت: «هذا فدک» هذا بستان الفاطمه » و با اشاره دست، ساختمانی را نشان داد و گفت: «هذا مسجد الفاطمه»
آری به فدک رسیده بودیم که نخل هایش را کینههای قرون متمادی دشمنان اهل بیت پیامبر (ع) سربریده و دیوارهایش را جهالت بد خواهان مخروبه کرده بودند. پس از زیارت مسجدی که غم از در و دیوارش میبارید، چشمه آبی را دیدیم که وقتی شنیدیم «هذا عیون الفاطمه » چون تشنهای به سوی آن رفتیم، آیت ا... هاشمی رفسنجانی کنار چشمه نشست و قصد نوشیدن آب کرد مأموران امنیتی عربستان شدیداً نهی می کردند که «این آب آلوده است»
آیت الله هاشمی، در حالی که قطرات اشک چشمانش با چشمه فاطمه (س) مخلوط شده بود، گفت: آیا بیسعادتی و حیف نیست که انسان تا اینجا بیاید و از چشمه فاطمه سیراب نشود؟! خود نوشید و همراهان را دعوت به نوشیدن کرد در کنار ایشان نشستیم و انگار مظلومیت فدک را در آیینه آب آن میدیدیم که پس از این همه بی مهری ها ، هنوز از دل زمین میجوشد.
به هر حال اکنون که ایام فاطمیه است، این جمله را به شیعیان بگویم که اگر روزی سعادت سفر به مدینه را به دست آوردید، میتوانید به فدک بروید، فدک که امروز در جغرافیای عربستان حائط خوانده میشود، در استان حائط قرار دارد، این منطقه منتظر قدوم شیعیان است.
روحش شاد وراهش پر رهرو باد.