بسم الله الرحمن الرحیم
شادروان دکتر علی شریعتی، یکی از شخصیتهای مؤثر در تاریخ معاصر ایران است که وقتی اتهام تفکرات سنتی بهانهای برای رژیم پهلوی در جهت به انزوا کشاندن حوزویان بود، با تحصیلات آکادمیک و با آشنایی کامل از زوایای علم جامعهشناسی و بالاتر از همه با ادبیاتی عاطفی و جوانپسند، قدم در میدانی گذاشت که برای سردمداران زر و زور و تزویر خوشایند نبود.
طرح مباحث دینی و اجتماعی در «کویر» اسلامستیزی رژیم پهلوی و نگاهی جامعهشناسانه به «اسلامشناسی» و بیان خالی از اغراقهای اغواکننده در «فاطمه، فاطمه است» و بهکارگیری نثر سلیس و روان در نوشتار و شیوهای منحصر به فرد در گفتار و بالاتر از همه درد اسلام در زمانهای که ادبیات مارکسیستی با سطحینگری خاص بیانی و عمق اهداف شوم، مشغول سربازگیری از خیل جوانان تشنه عدالت بود، دکتر علی شریعتی را با بزرگان آن روز حوزه پیوند داد و به کمک شخصیتهایی چون استاد شهید دکتر مطهری، حسینیه ارشاد را محلی برای ارشاد جوانان برگزید.
کاری که تحمل آن برای رژیم پهلوی ناممکن بود و به ایام متواری شدن ایشان در سراسر ایران و مرگ مظلومانه در دیار غربت انجامید.
مبارزه با خرافهپرستی، ویژگی ممتاز آثار نوشتاری و گفتاری دکتر شریعتی است که در شرایط فعلی، ضرورت اجتنابناپذیر تعریف دین برای جامعه است. شیوهای مذموم که در طول تاریخ اسلام و ایران روش حاکمان سطحینگر برای فریب خلق و مشروعیت بخشیدن به حکومت نامشروع خویش بود.
باید توجه داشت که گروهی به اصطلاح متجدد با هدف شوم روحانیتستیزی طی سالهای اخیر، با طرح موضوعات عاری از واقعیت و تحریف شیطنتآمیز آثار دکتر شریعتی، سعی در القای اختلافات عمیق بین دین اندیشمند اسلامی و روحانیت هستند و با برجسته کردن نقاط اختلافی که لازمه مباحثه اسلامی در طول تاریخ تدوین فقه اسلامی است، درصددند تا روایتی مختلف از ایشان در اسلامشناسی ارائه نمایند، حال آنکه دکتر شریعتی جامعهشناسی معتقد به اصول و مبانی اسلامی و ادیبی متعهد به آموزههای اخلاقی و انسانی بوده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی
رئیس مجلس خبرگان رهبری
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
*************************************************************
* به مناسبت: 29 خرداد، سالروز شهادت دکتر شریعتی