محمد فرشاد دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان در هفتهنامه صدای تاک نوشت:
این روزها در حالی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن میگیریم که دو سال از رحلت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی میگذرد. بی گمان نقش هاشمی رفسنجانی در پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن در ادارهی جامعه همواره پررنگ بوده است.
چه در زمان حکومت پهلوی با خطابههای پرشور و ساماندهی تظاهرات و اعتصابات و نیز رسیدگی به وضعیت خانوادهی زندانیان سیاسی با حمایت مالی و چه در جمهوری اسلامی با عضویت در شورای انقلاب، ریاست مجلس، ریاست جمهوری و سایر مواردی که به یاری نظام میآمد.
هرچند بسان تمامی شخصیتهای بزرگ و تاثیرگذار، هاشمی نیز یادگارهای فراوانی از خود بر جای گذاشته است اما از دیدگاه نگارنده، بی شک بزرگترین میراث برجای مانده از آیت الله، دانشگاه آزاد اسلامی است.
در بحبوحهٔ جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۱، هنگامی که دانشگاهها به دلیل انقلاب فرهنگی در تعطیلی بسر میبردند، هاشمی که نگاه توسعه گرایانه اش همواره او را از سایر روحانیون متمایز میکرد، نامهای به امام خمینی مینویسد و در آن پیشنهاد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی را مطرح میکند. امام نیز از این پیشنهاد حمایت کرده و یک میلیون تومان برای راه اندازی دانشگاه کمک میکنند. آیت الله نیک میدانست که مسیر توسعه از دروازهٔ علم میگذرد.
هاشمی دانشگاهی را پایه گذاری میکند که در حال حاضر بزرگترین دانشگاه خاورمیانه و پنجمین دانشگاه بزرگ جهان است. تعداد اعضای هیئت علمی آن از مجموع دانشگاههای دولتی بیشتر است و امکان تحصیل در مقاطع بالاتر را برای خیل عظیمی از مشتاقان فراهم کرده است. بی دلیل نیست که لقب امیرکبیر معاصر به هاشمی داده میشود. اگر امیرکبیر دارالفنون را پایه گذاری کرد هاشمی نیز دانشگاه آزاد اسلامی را پایه گذاشت.
منبع: صدای تاک