● بسمالله الرحمن الرحیم، میلاد رسول اکرم (ص) و همچنین روز استقلال کشور عزیز سوریه را تبریک عرض میکنم و صمیمانه از محبتها و همکاریهایی که دراین سفر داشتید، تشکر میکنم. برای اینکه فرصت بیشتری به خبرنگاران بدهیم، صحبت مقدماتی نمیکنم و منتظر سئوالات شما هستم.
دکتر فاروغالشرع: اجازه بدهید مجدداً به حضور حضرتآیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران خوش آمد عرض کنم. ایشان دیدار مبارکی را از کشور ما انجام میدهند و این دیدارها در دو مناسبت بسیار مهم انجام میشود. مناسبت اول میلاد حضرت رسول (ص) و مناسبت دیگر عید استقلال جمهوری عربی سوریه است. این دو مناسب چهار چوب بسیار خوبی برای این دیدار است. روابط جمهوری اسلامی و سوریه بسیار قوی بوده و در سختترین شرایط قویتر و نزدیکتر گردیده است. مواضع قوی دو کشور ثابت کرد که این روابط برای خیر و مصلحت دو ملت و ثبات کل منطقه است.
○ تلویزیون سوریه: جناب آقای هاشمی قرار است آقای سیمون هرس مصاحبهای انجام بدهند و اعلام کنند که ایالات متحده آمریکا با استفاده از سلاحهای هستهای به تأسیسات هستهای ایران حمله خواهد کرد، آیا پاسخی به این مصاحبه خواهید داد؟
● ما الان در مسأله هستهای جنگ روانی را شاهد هستیم. البته این آقا دوباره گفته که من چیزی درباره استفاده از سلاح هستهای نگفتم. قبلاً گفته بود و بعد گفت که چنین چیزی نگفته است. ما آمادگی کامل برای دفاع از حقوق خودمان را داریم و بعید میدانیم آمریکاییها بدون مطالعه و با ماجراجویی وارد چنین مهلکهای در منطقه ما شوند.
○ تلویزیون کویت: شما چه پیامی برای کویت دارید؟ دیدار دوم شما که از کویت اسـت، حامل چه پیامی برای کویت و منطقه است؟
● سفر من به کویت مدتهاست که مورد بحث است. از سوی امیر سابق و جدید دعوت داشتم و با مسئولان و مردم کویت از لحاظ سوابق و عاطفه صمیمی و دوست هستم و بعد از شرایط جدید مدیریتی در کویت حق بود که با برادرانمان ملاقات کنیم. مسائل زیادی است که باید با کویتیها بحث کنم. علاوه بر همکاری دو جانبهای که با آنها داریم، در مورد مسایل منطقه بخصوص عراق، فلسطین و مسایلی که بطور کلی با برادرانمان در جنوب خلیج فارس داریم، باید صحبت کنیم که در مذاکرات من با برادران کویتی مطرح خواهد شد.
○ نظر شما در خصوص عکسالعملهایی که نسبت به پرونده هستهای ایران صورت گرفته، چیست؟ اخیراً مطالبی از سوی روسیه طرح شده که ایران راه نادرستی را رفته است. نسبت به دعوت کشورهای عضو شورای حکام در روز سهشنبه چه نظری دارید؟
● ما از عکسالعملهایی که الان در کشورهای غربی هست، راضی نیستیم و آن را عادلانه نمیدانیم و مناسب شأن قدرتهایی که در جهان موقعیتی دارند، نمیبینیم. اینکه آنها مذاکرهای بکنند، نگرانی و اعتراضی نداریم. آنها میتوانند در هر موضوعی مذاکره کنند، آنچه که برای ما مهم است، این است که برخلاف حق، انصاف و مصلحت جهانی و مراکز بینالمللی موضع نگیرند.
○ با توجه به اینکه فرانسه و آمریکا در صدد هستند از فصل هفتم سازمان ملل علیه ایران استفاده کنند و کارشناسان روسیه از احتمال حمله هستهای رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران خبر دادند، تا چه حدّی این تهدیدات را جدی میگیرید؟ آقای احمدینژاد گفته است ایران به عنوان یک قدرت بزرگ در منطقه مطرح میشود، این مسئله چه زمانی خواهد بود؟
● اینکه آمریکا و برخی کشورهای دیگر مایلند مصوبهای براساس فصل هفتم بگیرند، در اظهارات آنها هست و نمیتوان آن را ندیده گرفت. اما اینکه چنین اقدامی بکنند، هنوز روش نیست که آیا میتوانند در شورای امنیت این رأی را تأمین کنند یا خیر. مورد تردید است و در هر فرضی ما همیشه احتمال تجاوز آمریکا را نفی نمیکنیم. هر اتفاقی ممکن است رخ بدهد. اما من مطمئن هستم اگر چنین اتفاقی بیفتد، به سود آمریکا نخواهد بود، البته به سود ما و منطقه هم نیست و برای خیلیها ضرر دارد. آمریکا بهرهای از آن نخواهد برد. جمهوری اسلامی روی این مسأله بسیار جدّی است. مسأله هستهای چیزی نیست که در ایران بتوان از آن صرف نظر کرد، دانش و تکنولوژی است که بدست آمده و بومی است و هیچکس نمیتواند علمی را که در یک کشور بومی است، متوقف کند، باید دنیا قبول کند که این اتفاق افتاده و ادامه خواهد داشت.
○ جناب آقای هاشمی آمریکا و غرب به تهدیدات خودشان علیه ملت فلسطین جامعه عمل پوشاندند. ولی علیرغم وعده کمکهای دولتهای اسلامی به ملت فلسطین این مسأله عملی نشده است. ارزیابی شما در این مورد چیست و چه راهکاری را پیشنهاد میکنید؟ الان برخی کشورها در خفا کمکهایی را به ملت و دولت فلسطین میکنند. به نظر شما بهتر نیست علنی باشد تا دیگران هم تشویق شوند و دشمن هم متوجه حمایت مسلمین از مردم فلسطین شود؟
● در مورد فلسطین و کمک به مردم فلسطین انصافاً دنیای اسلام و عرب ضعیف عمل میکند. فلسطینیها علاوه بر اینکه از یک کشور اسلامی و عربی دفاع میکنند، در مقابل برنامه توسعه تجاوزات اسراییل، از کل کشورهای منطقه دفاع میکنند.
کمکی که آمریکا و اروپا به فلسطینیها میکردند، بسیار ناچیز است و این کمک یک هزارم آنچه که غرب از کشورهای اسلامی سود میبرد و غارت میکند، نیست. مثلاً اگر آنها هزار میلیارد دلار از کشورهای اسلامی میبرند، نیم میلیارد دلار آن را ممکن است به صورتهای مختلف به فلسطینیها بدهند. این نوعی فریب است و ما باید بدانیم که اموال خودمان را در اختیار دیگران میگذاریم که بخش ناچیزی از آن را به عنوان کمک به ما برمیگردانند. من با جناب آقای دکتر بشار اسد در مذاکراتم پیشنهاد کردم که خوب است کشورهای اسلامی مالیاتی جزیی یا عوارض واردات و صادرات و ... وضع کنند که پول آن مستقیماً به حساب فلسطینیها واریز شود. اگر هر مسلمانی یک دلار در سال به فلسطین بپردازد، چند برابر کمک فعلی اروپا و آمریکا میشود. یک میلیارد و نیم مسلمان داریم که یک دلار آنها کمک بسیار خوبی میشود. همه بودجه فلسطینیها الان کمتر از دو میلیارد دلار است. این برای دنیای اسلام ننگ است که با این همه ثروت منتظر باشند که آنها صدقهای به کسانی بدهند که همه چیز آنها را غصب کردند و بردند. مثلاً اگر کنفرانس اسلامی امروز اعلام کند که هر مسلمانی یک دلار در سال به حسابی بریزد، آیا فکر میکنید این پول جمع نمیشود؟ برای غربیها حالت زشتی است که هر اتفاقی میافتد، فوراً بحث کمک را مطرح میکنند. در حقیقت آنها از ما کمک میگیرند، آنها این ثروت را از طریق غارت ثروت و منابع طبیعی جهان اسلامی دارند، من فکر میکنم اگر فلسطینیها به خاطر مسائل مالی آسیب ببینند، خداوند هیچیک از ما را نمیبخشد.
○ شبکه خبر: جناب آقای هاشمی، دستآورد هستهای جمهوری اسلامی ایران چه منافعی برای منطقه دارد و چه عواملی مانع وحدت جهان اسلام است؟
● هرعلمی که در کشورهای اسلامی بوجود بیاید، به نفع همه کشورهای منطقه است. دانش هستهای ایران چون قطعاً صلحآمیز است، هیج ضرری برای هیچ کشوری ندارد و میتواند منافع فراوانی برای همه داشته باشد. البته در درجه اول مانع نفوذ کشورهای خارجی است و در درجه دوم خودخواهیهای برخی قدرتهای منطقه است که به نفع خود نمیبینند که در مجموعه دنیای اسلام و منطقه ذوب شوند.
من صمیمانه از حضور خبرنگاران محترم در این برنامه تشکر میکنم. عذرخواهی میکنم که نتوانستیم در این فرصت محدود به همه سؤالات شما جواب بدهیم.
○ از حضور حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی و پاسخهای بسیار مهمی که در این مصاحبه داشتند، تشکر میکنیم.