مصاحبه
  • صفحه اصلی
  • مصاحبه
  • مصاحبه آیت ا... هاشمی رفسنجانی در پایان سفر به خوزستان

مصاحبه آیت ا... هاشمی رفسنجانی در پایان سفر به خوزستان

  • شنبه ۲۹ مهر ۱۳۷۴

 

ریاست محترم جمهوری ، در پایان سفر یک روزه به استان خوزستان ، روز چهارشنبه ، بیست و نهم آبانماه ، با شرکت در یک مصاحبه مطبوعاتی دستاوردها و نتایج این سفر را تشریح نمودند.

معظم‌له در این مصاحبه فرمودند: بخش پتروشیمی بهترین مزیت نسبی را برای کشور دارد و با فروش فرآورده‌های پتروشیمی ، هزینه احداث واحدهای پتروشیمی تأمین خواهد شد. ایشان با اشاره به افتتاح واحد آروماتیک کارخانه پتروشیمی بندر امام (ره)گفتند: این واحد علاوه بر تولیدیک میلیون تن محصول پتروشیمی و افزودن به ثروت کشور، دارای این توفیق استثنایی است که توسط کارشناسان و متخصصان ایرانی و با هزینه ارزی معادل یک هشتم پیشنهاد شرکتهای خارجی احداث شده است.

رئیس محترم جمهور توضیح دادند: حدود 5 تا 6 سال قبل قرار دادی برای بازسازی این واحد جنگ کاملا منهدم شده بودبا شرکتهای خارجی به مبلغ 350 میلیون مارک منعقد شد که شرکتهای خارجی در این قرار داد 31 ماده برای ساخت این واحد مهلت خواسته بودند. این قرار داد بنا به دلایلی اجرا نشد و کارشناسان و مهندسین پتروشیمی ایرانی اعلام کردندکه این مجتمع را با نصف هزینه پیشنهادی شرکت خارجی  ودر مدت 15 ماه می‌سازیم. آن‌ها این کارخانه را با هزینه‌ای معادل 66 میلیون  مارک ، یعنی یک هشتم مبلغ پیشنهادی شرکت‌های خارجی ودر مدت 15  ماه ساختند و محصول آن یک ماه است که صادر می‌شود.

رئیس محترم جمهور گفتند: در کارخانه پتروشیمی بندر امام ، سه طرح بسیار مهم باهزینه حدود 700 میلیون دلار آغاز به کار کردکه یکی از آنها طرح پارازیلین بودکه ژاپنیها در طراحی‌های خود می‌خواستند ارزش افزوده این محصول راخودشان ببرند. مهندسین ایرانی این واحد را در مدت دو سال به بهره‌برداری خواهند رساندکه اجازه شروع این طرح را دادیم و عملیات اجرایی کارخانه آلفین که مادر پتروشیمی است، نیز شروع شد.

آقای رئیس جمهور فرمودند: نیشکر خوزستان ، طرح مهم دیگری است ک در خوزستان در دست اجراست و با افتتاح این طرح مجموعا سالانه 800 هزار تن شکر، 300 هزار تن کاغذ و مقادیر قابل توجهی خوراک دام، نئوپان و صنایع جنبی و در مجموع دو میلیون تن محصول تولید می‌شود، دهها هزار شغل ایجاد می‌شود که با این طرح عظیم، ایران از یک وارد کننده شکر و نئوپان به صادر کننده این محصولات تبدیل خواهد شد.

معظم له گفتند: 300 هزار هکتار زمین موات و بایر بین خرمشهر و اهواز در سه چهارسال آینده به کشت نخل و نیشکر اختصاص خواهد یافت و مناطق وسیعی اززمینهای خوزستان به کشتزارهای پرثمر تبدیل می‌شود. در سفر به خوزستان از مزارع اکالیپتوس و کاشت اکالیپتوس در زمینی به وسعت 25 هزار هکتار بازدید شد که هر هکتار آن 300 هزار تن چوب می‌دهد که به خمیر کاغذ با الیاف متوسط تبدیل می‌شود. در کنار آن هزاران هکتار استخر برای پرورش ماهی تدارک دیده شده که یکی از کارهای پرسود برای مردم خوزستان و دیگر مناطق کشور است.

ایشان اضافه کردند: خوزستان از مرحله مشکل پس از جنگ رهایی یافته و وارد مرحله‌ای جدید و شرایط کاملا نوینی شده است و نه تنها ویرانیهای جنگ ساخته شده بلکه کارهای بزرگ جدیدی در خوزستان انجام شده که این استان را به کلی متحول کرده است. در استان خوزستان حدود 1200 طرح کوچک و بزرگ در زمینه‌های گوناگون با هزینه‌ای معادل 450 میلیارد تومان به پایان رسیده بود و طرحهای جدیدی باهمین هزینه و با محاسبه هزینه ارزی آنها شروع شده بودکه در دو سه سال آینده شاهد بهره‌برداری آن‌ها خواهیم بود و می‌بینیم با پایان گرفتن یک طرح ، کار متوقف نمی‌شود و طرح دیگری جایگزین آن می‌شود و معنای سازندگی نیز همین است.

رئیس محترم جمهور فرمودند: بازسازی ویرانیهای جنگ تحمیلی تقریبا به پایان رسیده است و امید می‌رود که در پایان سال آینده ، تمامی عملیات بازسازی مناطق جنگزده به انجام رسد. در بازسازی شهرها، شهرها بسیار خوب ساخته شده و روستاهای دارای آب، برق، بهداشت ، مدرسه و تلفن و همه نیازهای زندگی امروزی وجود دارندمن حقیقتا با دیدن این روستاها خوشحال شدم و نشان سازندگی به مهندس مقیمی استاندار خوزستان و قائم مقام استاندار و مسئول بازسازی خوزستان داده شد. از فعالیتهای بازسازی، 200 طرح مربوط به اقدامات جهادسازندگی، 70 طرح مربوط به آب و برق و 270 طرح با هزینه‌ای معادل بیش از 40 میلیارد تومان مربوط به مخابرات، از جمله مرکز 20 هزار شماره‌ای آبادان، در کنارتلفن سیار و دیتا و کدهای بین شهری بود و بیش از  200 طرح صنعتی افتتاح شد. در این سفرکارخانه بسیار مهمی افتتاح شد که 600 هزار تن ورق برای لوله‌سازی و پروفیل سازی تولیدمی‌کند.

معظم‌له با اشاره به بازدید از نیروگاه رامین ، بزرگترین نیروگاه کشور گفتند: این نیروگاه دارای شش واحد بزرگ است که چهارمین واحد آن افتتاح شد و در همانجا کار تأمین آب شرب اهواز که نیاز جدی مردم است، شروع شد که امیدواریم با حمایت دولت این امر تسریع شود و آب سالم را به صورت کافی در اختیار مردم قرار دهد.

رئیس محترم جمهوری افزودند: در تمام دوران پیش از انقلاب در استان خوزستان  19 کتابخانه افتتاح شده بودکه تنها در چند روز گذشته 30 کتابخانه یعنی بیش از تمام کتابخانه‌هایی که در دوران قبل از انقلاب وجود داشت ، افتتاح شد. همچنین در تمام دوران قبل از انقلاب 60 هزار شماره تلفن در استان خوزستان واگذار شده بودکه دراین سفر بیش از 67 هزار شماره تلفن واگذار شد.

وجود سدهای خیرآباد، مارون. چهارسدبر روی رودخانه کارون و سد کرخه که دوازدهمین سدبزرگ دنیاست و به تنهایی هفت میلیارد متر مکعب آب را ذخیره می‌کند. در کنار امکانات راه آهن و فرودگاههای متعدد و اراضی مستعد و آب فراوان و طرحهای عظیم توسعه ، چهره خوزستان را دگرگون خواهد کرد.

رئیس محترم جمهور با اشاره به طرح ساماندهی رودخانه کارون گفتند: با اصلاح مسیرکارون و لایروبی روخانه کارون و بهمنشیر امکان ورود کشتیهایی تا پنج شش هزار تن تا شمال خوزستان فرمودند: ما، سالانه با واردات 700 هزار تن روغن آنرا تبدیل به روغن مصرفی می‌کنیم و اگر به جای روغن ، دانه وارد کنیم و آن را تبدیل به روغن کنیم، صرفه جویی ارزی زیادی خواهد شدکه این کار با احداث کارخانه 600 هزار تنی در خرمشهر آغاز شده است.

ایشان با اشاره به استعداد کاشت سویا، آفتاب گردان و دانه‌های روغنی دیگر در خوزستان افزوند: اگر ما در این منطقه زیتون بکاریم، حدود 200 هزار شغل در بخش کشت دانه‌های روغنی ایجاد می‌شود که موجب افزایش اشتغال خواهد شد و نیاز ما را به محصول موردنیاز تأمین خواهد کرد.

رئیس جمهور گفتند: تاکنون بخشی از حقوق مردم خوزستان که موردبی مهری رژیم گذشته قرارگرفته بودندو جنگ به آن‌ها و بخصوص به شهرهای ارزشمند خرمشهر  وآبادان صدمه‌های بسیاری زده بود، به آنان داده شده است و امیدوارم هر روزی که می‌گذرد، مردم خوزستان شاهد دستاوردهای جدیدی باشند و خوزستان به منطقه نمونه‌ای در خلیج فارس تبدیل شود. ریاست محترم جمهوری همچنین از دلاوریها و ایثارگریهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای بسیجی و مردمی قدردانی کردند و گفتند: نباید حقی که نیروهای مسلح ما بر خوزستان  وهمچنین بر همه کشور دارند فراموش شود. دشمن بسیار تلاش کرد این بخش زرخیز رااز دست ما بیرون بیاورد و نگذارد ما این همه منطقه را آباد کنیم، امانیروهای مسلح ما این مناطق را حفظ کردند. نیروهای انتظامی نیز سهم بسزایی در تأمین امنیت منطق داشته اند واگر امروز ما می‌توانیم تا کنار مرزهای عراق به فعالیت عمرانی بپردایم و کارهای عمرانی بسیار انجام دهیم، این امر مرهون نیروهای انتظامی و اطلاعاتی است.