س ـ سفر مقام پارلمانی هند به تهران را چگونه ارزیابی می کنید؟
ج ـ سفری موفق و پرثمر بود. سفر رئیس مجلس نمایندگان هند در روزهایی که آبراههای منطقه و از جمله اقیانوس هند محل حضور ظالمانه لشگریان پیمان ناتو شده، از آن رو که هند همواره مخالف این نوع تحرکات در منطقه بوده، به نظر ما که در این دعوا طرف هستیم سفری به موقع بوده است.
در مذاکرات انجام شده دو طرف با یکدیگر بر سر موضوعات مورد بحث اتفاق نظر داشتیم و در مذاکرات هر دو طرف با حضور نیروهای خارجی در آبهای منطقه مخالفت کرده و حضور آنان را محکوم نمودیم.
س ـ نظرتان در مورد آخرین تحولات در ارتباط با جنگ عراق با ایران در سازمان ملل و تلاشهای پرزدوکوئیار دبیرکل این سازمان برای خاتمه جنگ چیست؟
ج ـ ایران تنها پس از تعیین متجاوز، آتش بس با عراق را خواهد پذیرفت.
دبیرکل سازمان ملل از طریق کانال های سیاسی پیام هایی را که حاوی نقطه نظرات شورای امنیت در مورد جنگ ایران و عراق است به تهران فرستاده است. در پیشنهادات رسیده پذیرفته شده است که کمیته ای برای تعیین متجاوز تشکیل شود.
ما هرگز بنا نداریم با قول دادن و حرف زدن به گفته مدعیان وقت را بکشیم. ما حرف آخرمان را اول زده ایم، حرف ما این است که تنها دو راه برای پایان جنگ وجود دارد. نخست اینکه رژیم بعثی صدام به وسیله یک اقدام نظامی سرنگون شود که طبیعی است جنگ تمام شود و دیگر اینکه از طریق سیاسی به جنگ پایان داده شود و حالا هم اگر شورای امنیت به وظایفش عمل کند، معتقدیم که می شود به جنگ از طریق سیاسی پایان داد.