محسن هاشمیرفسنجانی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با ایکنا با اعلام این خبر اظهار کرد: آیتالله هاشمی در ۱۴سالگی روستای بهرمان استان کرمان را به قصد تحصیل در حوزه علمیه قم ترک کرد. ایشان ۱۰ سال پس از هجرت به قم، زمینی را که در خیابان صفاییه و کوچه ممتاز در نزدیکی بیت استادش امام خمینی(ره) قرار داشت، برای ساخت اولین خانه خود در نظر گرفت.
وی افزود: برخی از فعالیتهای نهضت انقلاب اسلامی مانند زمینهسازی برای مرجعیت امام(ره) پس از رحلت آیتالله بروجردی، انتشار نشریات «بعثت»، «انتقام» و جلسات روحانیون فعال در مبارزه از همین منزل سازماندهی میشد. پس از درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی و برای ترویج فرهنگ قرآنی، به ویژه استفاده از تفسیر ۲۳ جلدی راهنما و اثر ۳۱ جلدی فرهنگ قرآن، خانواده مرحوم، این خانه را برای استفاده پژوهشگران قرآنی و طلاب علاقهمند به علوم قرآنی اختصاص دادند.
فرزند ارشد آیتالله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این خانه که قدمت شصت ساله دارد و مدتی نیز در اختیار مرحوم آیتالله خسروشاهی بوده است، اکنون بازسازی و مرمت شده است و در آستانه ۱۹ دی، سالروز ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی، به سرای فرهنگ و قرآن تبدیل میشود. برگزاری کلاسهای آموزشی قرآن کریم، دورههای مطالعاتی تفسیری و ... از جمله اقداماتی است که در این سرای قرآنی به انجام خواهد رسید.
مراسم افتتاحیه سرای فرهنگ و قرآن آیتالله هاشمی رفسنجانی، سهشنبه ۱۶ دیماه با حضور محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر اسلامی تهران و جمعی از اعضای خانواده و شاگردان آیتالله هاشمی رفسنجانی به دو شیوه حضوری(با ظرفیت محدود) و مجازی برگزار میشود.