آیتالله هاشمی رفسنجانی، پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای تشکّلهای اسلامی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور و جمعی از دانشجویان این دانشگاه، دانشجویان را سخنگوی اندیشههای قشر جوان و تحصیلکرده جامعه دانست و گفت: عقل و احساس دو بال گفتار و رفتار دانشجویان است و مطمئناً آینده کشور با دستان توانای این عزیزان اداره خواهد شد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای تشکّلهای اسلامی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور و جمعی از دانشجویان این دانشگاه، دانشجویان را سخنگوی اندیشههای قشر جوان و تحصیلکرده جامعه دانست و گفت: عقل و احساس دو بال گفتار و رفتار دانشجویان است و مطمئناً آینده کشور با دستان توانای این عزیزان اداره خواهد شد.
در این دیدار که به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو انجام شد، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جدّیت در تحصیل و علم را وظیفه اصلی دانشجویان و از ضرورتهای امروز و آینده کشور دانست و گفت: در کنار تحصیل، حضور و فعالیت در تشکّلها، تمرین مسئولیتپذیری است و این فعالیتها برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارزندهتر است، چون از وقتی که برایش پول پرداخت میکنند، برای ساختن امروز و آینده کشور، استفاده میکنند.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی رفسنجانی، از تبعیض قائل شدن بین تشکّلهای دانشجویی و سانسور مواضع برخی تشکّلها و آزادی عمل دادن به برخی دیگر انتقاد کرد.
ایشان، مانعتراشی و مخالفت حکومتهای استعماری و استبدادی با فعالیتهای فردی و جمعی ظلمستیزانه دانشجویان را مورد نکوهش قرار داد و افزود: دانشجویان با فعالیت در تشکّلهای مستقل و قانونی، روحیات مخالفت با ظلم و تبعیض را در جامعه نهادینه میکنند و به مردم و اقشار مختلف یادآوری میکنند که استبداد و استعمار، برای چپاول ملتها با هم کار میکنند.
ایشان در ادامه سخنان خویش به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در تمام سالهای پس از تأسیس پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک سرمایه ملی است که باید تا همیشه در خدمت پیشرفت کشور باشد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، گزارش رسمی وزارت علوم و وزارت بهداشت در خصوص آمار دانشجویان را افتخارآمیز توصیف کرد و گفت: 53 درصد تحصیلات ارشد و دکترا، امروز در دانشگاه آزاد اسلامی است که در سراسر کشور گسترش یافته است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این جمله که «شهرت علمی دانشگاه آزاد اسلامی از مرزهای ایران بیرون رفته»، به انتخاب دکتر میرزاده به عنوان رئیس انجمن آسایهل در مالزی اشاره کرد و گفت: در جایی که نمایندگانِ بیش از 239 دانشگاه معتبر در آسیا، اروپا و آمریکا حضور دارند، رئیس دانشگاه آزاد را برای مدیریت 2 ساله برنامههای خویش انتخاب میکنند و این افتخار است.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به قشر دانشجویان اعم از دولتی و غیردولتی گفت: شما سرمایههای کشور هستید و باید در علم و دانش به روز باشید تا نگذارید ایران عزیز از قافله پیشرفت بشریت عقب بیفتد.
ایشان شرکتهای دانش بنیان را فرصتی برای توجه به تواناییهای علمی مبتکران، مخترعان، محققان و پژوهشگران دانست و گفت: باید با علوم روز، مانند نانو، تواناییهای علمی مردم ایران را به دنیا ثابت کنیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، به اظهار نگرانیهای برخی از دانشجویان نسبت به بدعهدی بعضی از طرفهای مذاکره در برجام، گفت: برجام یک سند بینالمللی است و مطمئن باشید کنگره آمریکا با این کار، نه تنها در جهان، بلکه در خود آمریکا تحقیر و منزوی خواهد شد و مطمئن باشید مصوبات آنها در این مسیر، مشت به سندان کوبیدن است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری امتیازات برجام برای ایران، به عضویت ایران در جمع کشورهای پیشرفته در صنعت ایتر اشاره کرد و گفت: از ایران خواستند که عضو هشتم، هفت کشوری باشد که از مدتها قبل برای ساخت اولین نیروگاه جوش هستهای در فرانسه کار میکنند تا به قول خودشان خورشید را به زمین بیاورند و با سیستم کار خورشید، انرژی تولید کنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، پلاسما را یکی دیگر از امتیازات ایران در سایه پیشرفتهای دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: به زودی اولین نیروگاه آن ساخته میشود تا معضل زبالهها، به خصوص زبالههای بیمارستانی که آثار آلودگی ویروسی خطرناکی برای جامعه و آلودگی محیط زیست دارند، برای همیشه در ایران حل شود.
ایشان طرحهای دانشگاه آزاد اسلامی برای حفظ محیط زیست را افتخارآمیز خواند و گفت: باید طرح تثبیت خاک را در کشورهای اطراف ایران هم اجرا کنیم تا هر بادی که میتواند لطیف باشد، گرد و غبار بر مردم ایران نریزد.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی اقدامات آموزشی دانشگاه را بسیار خوب توصیف کرد و با تأکید بر ضرورت پرداختن به تحقیق و پژوهش، به 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه اشاره کرد و گفت: هر محققی در داخل و خارج برای کارهای تحقیقاتی فردی و جمعی میتواند از امکانات مجموعهٔ ساها استفاده نماید.
در آغاز این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین نمازی، مدیرکل تشکّلهای اسلامی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از فعالیتها و برنامههای تشکّلها ارائه کرد و سپس آقای محمد حجتی، عضو شورای مرکزی و نماینده اتحادیه اول- خانم رؤیا زارعزاده، دبیر سابق کانون نشر اندیشههای نو واحد کازرون و سخنگوی کنونی تشکّل و سخنگوی اتحادیه دانشجویی- آقای سامان کرمنیا، رئیس شورای سیاستگذاری تشکّلهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، استان فارس- آقای امیرپویا پیشخوان، نماینده منتخب مدیران مسئول در شورای مرکزی ناظر و نشریات دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی- آقای علیرضا زارع، عضو انجمن اسلامی دانشجویان ترقیخواه شیراز- خانم الهیتبار، نماینده کانونهای فرهنگی هنری دانشگاه آزاد اسلامی از واحد همدان- خانم انصاریپور، یکی از فعالان دانشجویی و آقای شهنوازی، نماینده انجمنهای اسلامی دانشجویان استان سیستان و بلوچستان، به طور جداگانه به بیان دیدگاههای خویش دربارهٔ تلاش برای منزوی کردن یاران واقعی امام (ره) و اضطراب گروهی، نسبت به بیان خاطرات امام (ره)، اهمیت تشکّلهای دانشجویی، ضرورت آزادی بیان برای همه دانشجویان با گرایشها و سلایق سیاسی متنوع، اوضاع نامناسب نشریات دانشجویی، افزایش مفاسد اقتصادی، پولی و بانکی بین مسئولان، جایگاه سیاست در فضاهای دانشگاهی، کانونهای فرهنگی دانشگاه و عدم اجرای قوانین مربوط به آن، اهمیت توجه به دانشجویان و قشر جوان در بخشهای مدیریتی کشور، ضرورت تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، اهمیت توجه به اختراعات و ابتکارات دانشجویان و استادان و تأمین آیندهٔ شغلی دانشجویان به عنوان اقشار تحصیلکرده جامعه پرداختند.