دیدارها
  • صفحه اصلی
  • دیدارها
  • دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی با روحانیون حوزه علمیه قم

دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی با روحانیون حوزه علمیه قم

  • تهران - مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • دوشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۰
دغدغه‌های علما و مراجع برای سرنوشت کشور/ ضرورت توجه به معیشت مردم/ انسجام ملی، بهترین دفاع در مقابل تهدیدات/ عقب‌نشینی دشمنان در وحدت مردم/ قرآن، معجزه الهی/ ساختار درست نظام اسلامی/ ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و انقلاب اسلامی/ اشاعه بداخلاقی در رسانه‌های مدعی اخلاق/ زورگویی قدرت‌ها در پرونده هسته‌ای/ اهمیت وحدت دینی مردم ایران

جمعی از فضلا و طلاب حوزه علمیه قم در سفر به تهران با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی
دیدار و گفتگو کردند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در این دیدارم دغدغه و حساسیت‌های علما، مراجع و روحانیون عالی‌قدر نسبت به سرنوشت کشور را مهم و از سرمایه‌های نظام و انقلاب خواند و با اشاره به لزوم آگاهی‌بخشی و پاسخ به سؤالات مردم و به خصوص جوانان افزودند: در شرایطی که به ویژه کشور از سوی قدرت‌های استکباری مورد هجوم قرار گرفته، علما و روحانیون می‌توانند با شفافیت و صراحت پاسخ‌های درخوری برای طلاّب و جوانان ارائه کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح شرایط داخلی و بین‌المللی کشور، توجه به معیشت مردم را لازم و ضروری خواندند و تصریح کردند: گرانی، فشارهای اقتصادی، بیکاری و برخی معضلات فرهنگی و اخلاقی باید کنترل شوند تا هم انسجام مردم حفظ شود و هم مورد سوءاستفاده دشمنان خارجی قرار نگیرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تشریح برخی مشکلات و مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی داخلی و خارجی گفتند: در حال حاضر بهترین دفاع در مقابل تهدیدات داخلی و تحریم‌های بین‌المللی، حفظ و افزایش انسجام ملی و ایجاد همدلی میان اقشار گوناگون کشور و نیز مسئولان نظام است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی وحدت ملی و همبستگی داخلی را موجب عقب‌نشینی قدرت‌های طمعکار خارجی خواندند و افزودند: تحقق سه نیاز مورد تأکید رهبری معظم انقلاب در شعار امسال، بدون تردید نیاز به تعامل احترام‌آمیز متقابل و تلطیف روابط براساس منافع ملّی با سایر کشورها و ایجاد میدان برای نیروهای دلسوز و وفادار به انقلاب در داخل و نیز استفاده از تجربه، توان و اندیشه همه دلسوزان کشور از سلایق گوناگون دارد.

در ادامه گزیده‌ای از سخنان و پاسخ‌های هاشمی رفسنجانی در این جمع می‌آید:

اگرچه قرآن این معجزه الهی پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام محجور شد، اما جاری شدن اسلام در ممالک اطراف حجاز طی چند قرن تمدنی را بنیان نهاد که به لحاظ پیشرفت علمی مبنای تمدن امروز قرار گرفت.

انتظار ما از انقلاب اسلامی بازگشت به اسلام خالص و ناب و آن گوهری که حضرت امام راحل (ره) از آن می‌فهمیدند، بود.

ساختار نظام براساس اعتقادات دینی و مکتب اهل بیت و قابل دفاع است، اما آن چیزی که قابل دفاع نیست عملکردهای سلیقه‌ای، باندی و گروهی است که به نام اسلام و انقلاب اسلامی به مردم و جوانان ارائه می‌گردد. اگر کار مخلصانه و برای خدا نباشد، عدالت در حرف باقی مانده و در عمل بی‌عدالتی ترویج می‌شود.

پس از جنگ تلاش شد علی‌رغم کمبود منابع ریالی و ارزی، زیربناها و اقتصاد کشور ساخته و احیا گردد و تولید و اشتغال قابل قبولی برای جامعه فراهم گردد.

ماهیت انقلاب اسلامی فرهنگی و دینی است و الگوی اخلاقی و فرهنگی قرار گرفتن نظام اسلامی از رسالت‌های انقلاب است. روا نیست امروز پس از گذشت سه دهه از زحمات و خون دل خوردن مردم و خدمتگزاران کشور فضائلی چون اخلاص، صداقت، عدالت جای خود را به ریاکاری و خودنمایی، دروغ، غیبت و تهمت و بی‌عدالتی بدهد.

استعدادهای بی‌نظیر جمهوری اسلامی ایران به لحاظ منابع مادی و مالی، جغرافیایی و انسانی قابل توجه است. اگرچه گرانی و تورم اکنون یکی از معضلات اساسی اقتصاد است، اما مهمتر و بنیادی‌تر از آن تضعیف و تخریب ساختار اقتصاد سالم و پویا و نیز تولید و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کشور است. توزیع نقدینگی بی‌ضابطه و زیاد، نتیجه‌اش تورّم بی‌حد است.

روحانیت و علما و نیز مدیران کشور دو سرمایه اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. حفظ جایگاه و حرمت این دو در میان مردم و مسئولان لازم است. بی‌اعتبار کردن علما و روحانیون و همچنین مدیران و دلسوزان کشور هیچ‌گونه افتخاری ندارد و تنها تضعیف اعتماد مردم نسبت به آنان را در پی دارد.

رسانه‌هایی که این‌گونه بداخلاقی‌ها و تهمت و افتراها را هر روز اشاعه می‌دهند و مراکزی که آنها را هدایت می‌کنند، به هیچ یک از اصول اخلاقی و اعتقادی پایبند نبوده و با احساس مصونیتی هم که دارند به جایی پاسخگو نیستند. در چنین فضای رسانه‌ای ناسالمی، آیا پاسخگویی به جوّ اختلاف و دعوای بیشتر در جامعه دامن نمی‌زند؟

اصلاح اشتباهات در کشور لازم است. خداوند با انقلاب اسلامی و ایجاد نظام اسلامی حجتش را بر همه ما تمام کرد، چرا که 50 سال پیش هیچ کدام از ما حتی تصور ایجاد حکومت اسلامی براساس مکتب اهل بیت را نداشتیم، اما خداوند بر ما لطف و منت نهاد و حکومت اسلامی را در اختیار ما قرار داد و امیدواریم بتوانیم از این امتحان الهی سربلند بیرون بیاییم.

پرونده‌های هسته‌ای کشور و چند دور مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 نشان داد که طرف‌های غربی اهل تعامل نیستند و صداقت ندارند و تنها زورگویی را مبنای کار خود قرار داده‌اند تا فرصت لازم را برای اهدف آینده به دست آورند. در واقع آنان می‌خواهند پرونده زورگویی‌شان همچنان باز باشد و در سایه آن سیاست‌های استکبار خود را دنبال کنند.

راه درست مقابله با اهداف مستکبران افزایش اتحاد و همدلی میان مردم و مسئولان و نیز میان گروه‌ها و جریان‌های داخل نظام است. باید به گونه‌ای در داخل متحد شویم که دشمنان بیرونی نتوانند نسبت به منافع کشور و ملت ما طمع کنند.

همزیستی مسالمت‌آمیز شیعه و سنّی خنثی‌کننده توطئه دشمنان مغرض است. اگر می‌خواهیم اهدافمان را به خوبی در دنیا پیگیری کنیم، باید با جهان اسلام و سایر فرق و مذاهب اسلامی رابطه‌ای برادرانه و به دور از تعصب داشته باشیم.

انقلاب مصر از نتایج جهاد مردم این کشور بزرگ اسلامی و اتحاد در دوران مبارزه است. سنت انقلاب‌ها و حکومت‌های پس از آن همواره در صورت حفظ اتحاد پیروزی قاطع بوده است و امیدواریم اوضاع کنونی مصر و جریان‌های حاضر در این کشور به نفع مسلمانان و انقلابیون جهان اسلام باشد.