رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در دوره ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی تراز اقتصادی ایران از منفی به مثبت تبدیل شد، گفت: ایشان از همان زمان برای سال ۱۴۰۰ یک برنامه فقرزدایی تدوین کردند که الآن یکی از برنامههای متقن سازمان برنامه و بودجه است. ضمن اینکه بحث رشد اقتصادی و توسعه را با گامهای بلند طی کردند.
به گزارش خبرنگار جماران، محمد باقر نوبخت در مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی ایشان را شخصیت ملی و تاریخ معاصر دانست و گفت: مرحوم دکتر شریعتی میگفت تخصص حرفهای از این بابت نقص دارد که همه چیز را یک بُعدی میبیند. حقیر با قبول این نقد به نگاه حرفهای، از منظر کسی که مسئولیت توسعه و رصد این مقوله را عهده دار است می گویم تلاش ما در ۶ برنامه توسعه بعد از انقلاب این بود که به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم. در ۱۰ سال اول نرخ رشد ما منفی ۳٫۳ و رشد سرمایه گذاری منفی ۶٫۹ بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: همه کسانی که دغدغه توسعه کشور را دارند بدانند که هیچ یک از دولتها نتوانست برای یک دوره طولانی حداقل پنج ساله رشد اقتصادی ۷٫۹ را در تاریخ ایران ثبت کند؛ جز در دوره برنامه اول توسعه که ایشان مدیریت اجرایی کشور را بر عهده داشت. در دوره ایشان تراز اقتصادی ایران از منفی به مثبت تبدیل شد.
وی افزود: نکته دیگری که باید به مظلومیت این شخص تأسف بخوریم، «عدالت» است، بنده به عنوان یک مسئول این کشور عرض میکنم که بهترین اعداد و ارقام در ضریب جینی و عدالت، در دوره آیت الله هاشمی رفسنجانی شکل گرفت و این مرد با مدیریت شایسته خودش بعد از اقدامات علمی، دفاع مقدس و مبارزات تاریخی با استکبار و استبداد داخلی توانست زمانی که مدیریت را به عهده دار بود به عنوان یک شخصیت ممتاز توانمندی روحانیت را در اداره کشور را متبلور کند.
نوبخت با اشاره به اینکه جنگ تحمیلی یک هزار میلیارد دلار از زیرساختهای کشور را تخریب کرد، اظهار داشت: در زمان مدیریت آیت الله هاشمی رفسنجانی نه تنها این زیر ساختها ترمیم شد بلکه ایشان از همان زمان برای سال ۱۴۰۰ یک برنامه فقرزدایی تدوین کردند که الآن یکی از برنامههای متقن سازمان برنامه و بودجه است. ضمن اینکه بحث رشد اقتصادی و توسعه را با گامهای بلند طی کردند.
وی در پایان گفت: الآن که در محاصره اقتصادی فرصت خدمتگزاری داریم، با خانواده این مرد بزرگ همدردی میکنیم و فرصتی که ایشان برای ما ایجاد کردند را باید در راستای خدمت و عدالت اجتماعی استفاده کنیم.