سهشنبه 24 بهمن 1374 //23 رمضان 1416 //13 فوریه 1996
مدیران سازمان بازرسیکلکشور آمدند. آقای [سیدابراهیم] رییسی، [رییس سازمان بازرسیکلکشور] گزارش داد و از حمایتهای من تشکر کرد. من هم در اهمیت بازرسی و مفید بودن و ضروری بودن برای سلامت نظام و لزوم پرهیز از جنجال و پخش اخبار مبالغهآمیز و هتک آبروی دیگران، تأکید و صحبت کردم[1]. قبل از جلسه، آقای ریی سی به تنهایی آمد و خبر داد که آقای ریشهری و جمعی از همفکرانش، به فکر اعلان لیست نامزدان انتخابات تهراناند و برای امضای لیست از سوی خودش مشورتکرد که جوابی ندادم. با آقای [محمد] یزدی، [رییس قوه قضاییه]، تلفنی صحبت کردم؛ از آن اقدام ناراضیاست و گفتکه به آقای رییسی گفته که مناسب نیست او امضا کند. قرار شد، آقای یزدی در مورد اعلان دادستان، در خصوص جلوگیری از عبور ماشینهای سنگین از اتوبان قم و اعلان دادگاه علنی برای بانک که بوی سیاسیکاری در جریان انتخابات میدهد، جلوگیریکنند.
آقای [اسماعیل] فردوسیپور آمد. گزارشکار دیوان عدالت اداری را داد و برای خانهاش و بیمارستانی استمداد کرد. آقای [سیدابوالفضل] موسوی تبریزی، دادستان سابق آمد و از شهردار تهران بد گفت؛ البته درخواست عوارض شهرداری از ساختمانی، بیتأثیر نبود؛ لذا نصیحتی کردم.
دکتر حبیبی، [معاون اول رئیس جمهور] آمد، برای امور جاری و مسایل انتخابات و شورای نگهبان که حکم غیراصولی در مورد گروه کارگزاران داده است. گفت، آقای [محمد] امامیکاشانی، [عضو فقهای شورای نگهبان]، دنبال اصلاح حکم است. عصر گزارش اصلاح حکم در جلسه امروز رسید. این تغییر موضع سریع، مجموعاً به نفع کارگزاران و باعث ضعف موقعیت شورای نگهبان خواهد بود. عصر شورای عالی اداری، جلسه داشت؛ ادغام چند شرکت مربوط به دام و طیور جهادسازندگی تصویب شد.
[1] - در بخشی از این سخنرانی آمده است: «اعتماد و اطمینان میان مسئولان و جامعه، بزرگترین سرمایه و پشتوانه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است. در این مقطع تاریخی که جمهوری اسلامی، به لحاظ منابع و نیروی انسانی کارآمد و دلسوز، از نظر تشکیلات اجرایی، در جهان نمونه است، نظارت دقیق و صادقانه بر روند اجرای امور، به تحقق بهتر هدفهای متعالی نظام، بسیار کمک میکند. بدنه اصلی دستگاه اجرایی و سایر ارگانها و نهادهای کشور، از نیروهای ایثارگری تشکیل شده استکه در فضای انقلاب و دوران دفاع مقدس تربیت شدهاند و همواره آثار انقلاب را در وجود خود دارند. جامعنگری، دوراندیشی و ظرافت، از اصول اساسی و ضرورتهای بازرسی هستند. بازرسی منصفانه و بدونغرض، به اصلاح امور و تقویت مدیریتها میانجامد و باید به گونهای عمل شود که آبروی شخصیتهای حقوقی و حقیقی، آسیب نبیند و به ناحق، حقی از کسی ضایع نشود. سازمان بازرسی کل کشور، باید با آگاهی از سیاستها و اولویتهای کشور و با شناخت از حُسننیت مدیران و مسئولان، بر اجرای دقیق و درست ضوابط نظارت کند و بدون تبلیغات جنجالبرانگیز و در عین حال، اعلام منطقی تخلفات احتمالی، به رسالت خود عمل کند. برقراری ارتباط و همکاری نزدیک و صمیمانهتر، میان سازمان بازرسی کل کشور و ارگانها و دستگاههای اجرایی، لازمه انجام هرچه بهتر امر نظارت است. با تصمیمهای دولت، برای اصلاح امور اداری کشور، حذف مقررات زاید و دستوپاگیر و کارهای موازی، راه برای سرعت و سلامت اجرای امور هموار شده است که این مسأله،Ã Äنظارت و بازرسی را کاراتر میسازد.» رجوعکنید ← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانیهای سال 1374»، دفتر نشر معارف انقلاب،1396.