خاطرات
  • صفحه اصلی
  • خاطرات
  • خاطرات روزانه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ سال 1370؛ کتاب سازندگی و شکوفایی

خاطرات روزانه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ سال 1370؛ کتاب سازندگی و شکوفایی

  • شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۷۰

شنبه 16 شهریور |  27 صفر 1412 7 سپتامبر 1991

 

 حال عفت کمی بهتر است. ساعت هشت و نیم به دفترم رسیدم. مدیران وزارت نیرو و بانک مرکزی و سازمان برنامه آمدند. برنامه تولید برق را توضیح دادند و نیازها را گفتند. قرار شد طبق برنامه پنج‌ساله عمل شود.

استاندار فارس آمد. گزارش استان را داد و از مشکل حمل غلات خریداری شده و کمی انبار به خاطر بالا رفتن محصول و خرید گفت و صادرات و مبادلات با کشورهای جنوب را رو به توسعه معرفی کرد. آقای هاشمی گلپایگانی برای دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی آمد.

آقای [محمدباقر] حکیم و برادرش آمدند. گزارش سفر به ژنو و ملاقات با دبیرکل [سازمان ملل] و مقامات دیگر بین‌المللی را دادند و اظهار خوشحالی نمودند. اظهار تمایل کردند و اجازه خواستند که این گونه ملاقات‌ها را برای کاهش نگرانی موجود از رادیکال بودن شیعیان عراق، توسعه دهند. از نرسیدن سپاه و وزارت کشور به مشکلات عراقی‌ها شکایت دارند. عصرآقای [محمد] کوثری برای ذکر مصبیت برای من و جمعی از محافظان و کارکنان دفتر آمد.

 [آقای عبدالعزیز الخویطر]، وزیر فرهنگ و آموزش عربستان سعودی آمد. نامه ملک فهد، در جواب نامه من را آورد که درباره فلسطین و امنیت منطقه بود.[1] در این نامه، ضمن اعلان پذیرش دعوتم، متقابلاً از من برای سفر به عربستان دعوت صورت گرفت که پذیرفتم. با آقای [سیدمحمد] خاتمی که همراهش بود، درباره فیلمی که

اخیراً به‌نام «در آرزوی ازدواج»[2] تهیه شده و مراعات عدالت در تقسیم امکانات بین جراید که اخیراً شکایت شده و جلوگیری از اجبار پرداخت ارز در هتل‌ها برای میهمانان خارجی تذکر دادم. عصر به خانه آمدم. حال عفت بهتر از صبح است.

دکتر روحانی تلفنی گفت ژاپنی‌ها که مشغول جمع کردن مین‌ها در خلیج فارس‌ هستند، گفته‌اند مقداری مین نزدیک [اسکله] البکر در آب‌های همجوار با آب‌های ایران است که اگر بخواهند جمع کنند، احتیاج به کمک و دخالت آمریکا دارد؛ اجازه خواسته‌اند. گفتم با ارتشی‌ها صحبت شود.

 

 

[1] - آقای هاشمی در نامه خود چنین نوشته بود: «از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران گام‌های مثبتی را به‌منظور تحکیم روابط و توسعه مناسبات خود با کشورهای منطقه برداشته و آثار و نتایج آن کاملا نمودار گردیده است، روند رو به رشد مناسبات فیمابین دو کشور مسلمان و هم‌جوار ما موجب خوشوقتی و دلگرمی به‌آینده روابط دوجانبه، همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و اسلامی می‌باشد. اکنون که شرایط برای توسعه همکاری‌های اقتصادی فراهم شده است، انتظار می‌رود در این زمینه گام‌های مؤثر و سریعی برداشته شود. زیرا توان اقتصادی دو کشور در ابعاد گوناگون در صورت تحقق این همکاری‌ها، تأثیر بسزایی در شکوفایی و رونق اقتصادی کشورهای منطقه و جهان اسلام خواهد داشت. از این رو به جناب آقای دکتر محسن نوربخش وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی که به‌عنوان رییس کمیسیون مشترک همکاری‌های دو جانبه برگزیده شده است، مأموریت داده شد تا جنابعالی را از نقطه نظرات جمهوری اسلامی ایران، پیرامون لزوم بازگشایی ابواب همکاری دوجانبه اقتصادی و مسایل مورد اهتمام دو کشور از قبیل تقویت و توسعه مبادلات تجاری و بانکی و رفع موانع موجود، تشکیل کمیسیون مشترک جهت تنظیم روابط اقتصادی و بازرگانی و ایجاد زمینه مناسب جهت سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات و تسهیل رفت و آمد اتباع دو کشور آگاه نمایند.» رجوع‌کنید ← کتاب «هاشمی‌رفسنجانی، پیام‌های‌سال 1370»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1392.

[2] - «در آرزوی ازدواج»، نوشته فریدون جیرانی و کارگردانی اصغر هاشمی، با بازی بیژن امکانیان و کمند امیرسلیمانی، فیلم اجتماعی تلخی بود که داستان ازدواج دو جوان را روایت می‌کرد. در این فیلم، مشکلات اقتصادی جامعه باعث می شود، ناهید نتواند با جهانگیر ازدواج کند و به اجبار به عقد یک جوان پولدار سبک عقل در می آید.