دوشنبه ۸ دی ۱۳۷۶ // ۲۸ شعبان ۱۴۱۸// ۲۹ دسامبر ۱۹۹۷
پیش از ظهر، برای سمینار استانداران به وزارتکشور رفتم. آقای [عبدالله] نوری، [وزیر کشور] خیرمقدم گفت و من هم بیشتر درباره ضرورت پیگیری برنامههای سازندگی، صحبتکردم.[1] به دفتر کوشک رفتم و تا عصر مطالعه نمودم و از استخر استفادهکردم.
عصر برای اجلاس سراسری مدیران اطلاعات، به وزارت اطلاعات رفتم. گزارش آقای [قربانعلی] دری [نجفآبادی، وزیر اطلاعات] را شنیدم. سخنرانیکردم و وضع سیاسی کشور و مخاطرات را تذکر دادم و خواستمکه هوشیار باشند. گفتمکه برنامه دشمنان روی رهبران و ولایتفقیه و محور نظام متمرکز شده است.[2] نماز جماعت با امامت من خوانده شد و سپس کمی پذیرایی و صحبت بود. مدیران اطلاعات، از رکود آثار سیاست انقباضی دولت اظهارنگرانیکردند.
از آنجا به دفتر رهبری رفتم؛ برای مراسم ازدواج آسیدمجتبی، پسر دوم آیتالله خامنهای که با صبیه آقای [غلامعلی] حدادعادل ازدواجکرده است. بیشتر میهمانان از ناحیه خانواده عروس بودند. آقایان خاتمی، [رئیسجمهور] و ناطق نوری، [رییسمجلس] هم بودند. آقای سیدهادی خامنهایگفت، اجازه انتشار مجدد روزنامه جهاناسلام [3] را گرفته، ولی به خاطر مشکل مالی نتوانسته است، شروعکند.
آقای ناطقنوری، در مذاکراتخصوصی از بدترشدن وضع تخریبرهبری، اظهارنگرانی کرد و از منخواست که به مجلس بروم. گفت، بودجه دولت کسری زیاد مخفیشده دارد. از رکود کشور هم نگران است؛ بخصوصکه دشمنان، اظهارات رهبری درباره ثروتهای بادآورده را عامل رکود معرفی میکند و ادامه دارد. گفت که با رهبری در مشهد، درخصوص ضررهای رکودآور مسئله ثروتهای بادآورده صحبت کرده و ایشان گفتهکه جواب آن را در سخنرانی تهران میدهندکه همان بود که در سخنرانی دوم فرمودند. گفت، دفتر رهبری میتواند بهتر عملکند. دفتر رهبری، حتی آقای [محمدرضا] مهدویکنی را هم در قضیه وقف مرحوم خسروشاهی رنجانده؛ مثل رنجاندن بازماندگان مرحوم سلطانی. آقای ناطق اضافهکردکه رهبری تصمیم داشتند، برای خنثیکردن تبلیغات جدید، بازدید و سخنرانی در دانشگاه تهران داشته باشندکه پس از یک نظرسنجی منصرف شدهاند.
بعد از شام به خانه آمدیم. آقای خاتمیکه همین امشب از سفر ترکمنستان مراجعت کرده، در ماشین من سوار شد. در مسیر، شرح سفر ترکمنستان را گفت و سلامهای مخصوص آقای [صفرمراد] نیازاُف، [رئیسجمهور ترکمنستان] را ابلاغ کرد. در مورد خریدکلی گاز ترکمنستان صحبتکردهاند، ولی روی قیمت اختلاف دارند. درباره وضع حقوقی دریایخزر هم به نتیجه نرسیدهاند. طرحهای لوله گاز و کابل فیبرنوری را افتتاح کردهاند. گفت آقای نیازاُف، اظهار تشکر زیادی از همکاریهای من با ترکمنستان داشته است.
درباره جواب پیام آمریکا، دوباره مشورتکرد. درباره طرحهای جدید توسعه نفت و پیشنهاد اختصاص محصول آنها برای طرحهای توسعه صحبت کرد. گفت، موفقیتهای مهم برگزاری کنفرانس اسلامی و نیز افتتاح دو طرح گاز و فیبر نوری در ترکمنستان، محصول خدمات دولت من است که عمیقاً از من تشکر کرد.
آقای [علیاصغر میر] حجازی هم بهخاطر سخنرانی مؤثری که در قم برای مُبلغین داشتهام، درباره نقش تشیع و روحانیت و ولایت فقیه در تاریخ ایران و امروز، از من تشکرکرد.
[1] - متن کامل سخنرانی در همین سایت آمده است.
[2] - متن کامل این سخنرانی با حذف بخش های محرمانه در این سایت آمده است.
[3] - جهان اسلام یکی از روزنامههایی بود که به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی سید هادی خامنهای در ایران منتشر میشد. انتشار این روزنامه منتقد، از سال ۱۳۶۹ آغاز شد و پس از حدود چهار سال با دستور مقامات دولت توقیف شد. هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود مینویسد به وزیر فرهنگ، مصطفی میرسلیم، دستور داد تا علت بستن اعلان شود تا از آنچه که وی جوسازی مینامید جلوگیری شود. به علاوه هاشمی میافزاید رهبر جمهوری اسلامی از تعطیلی روزنامه جهان اسلام ابراز رضایت کرد و نسبت به روزنامه سلام هم اظهار نارضایتی نمود(کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی ۱۳۷۳ (صبر و پیروزی)، دفتر نشر معارف انقلاب، چاپ اول، ص ۷۲۹، خاطرات سه شنبه یکشنبه ۲۳ بهمن) این روزنامه به گفته دستاندرکاران آن، از همان ابتدا با امکاناتی محدود و ناچیز، با همکاری تعدادی از نیروهای فرهنگی و مطبوعاتی فعالیت خود را دنبال کرد و تلاشش آن بود که به نقد منصفانه عملکرد مسئولان مبادرت ورزد.( چند سال بعد و پس از رفع توقیف، این روزنامه نام خود را به حیات نو تغییر داد و انتشار خود را از سر گرفت. اما فرجام حیات نو نیز توقیف بود.