خاطرات
  • صفحه اصلی
  • خاطرات
  • خاطرات روزانه آیت الله هاشمی رفسنجانی / سال ۱۳۷۶ / کتاب «سردار سازندگی»

خاطرات روزانه آیت الله هاشمی رفسنجانی / سال ۱۳۷۶ / کتاب «سردار سازندگی»

موضوعات ملی در نشست های خانوادگی هاشمی رفسنجانی

  • جمعه ۵ دی ۱۳۷۶

جمعه ۵ دی ۱۳۷۶ // ۲۵ شعبان ۱۴۱۸// ۲۶ دسامبر ۱۹۹۷

 

پیش از ظهر برای نمازجمعه مطالعه داشتم؛ آیات‌الاحکام. در دانشگاه تهران، اقامه جمعه نمودم.[1] ظهر بچه‌ها جمع بودند. عصر، محسن، [مدیرعامل دفتر نشر معارف انقلاب]، برای متن معرفی ایران‌سرای رفسنجان[2] و اضافه‌کردن خلاصه مضامین مصاحبه‌ها و نطق‌های مورداشاره در خاطراتم مشورت‌کرد. مهدی، [مدیرعامل شرکت تجهیزات سکوهای دریایی]، راجع به طرح‌گاز پارس‌جنوبی صحبت‌کرد. اشرف، [خواهر همسرم]، مشکل پرداخت وام‌های بانک‌کشاورزی‌اش را به خاطر سرمازدگی پسته گفت‌که مشکل اکثر رفسنجانی‌هاست.

عصر و شب با مطالعه و خواندن گزارش‌ها از روی صفحه کامپیوتر و اصلاح خاطرات گذشت. در گزارش‌ها، سقوط و صعود قیمت سهام بورس کره‌جنوبی و قیمت وون، پول ملی کره در مقابل ارزهای معتبر، موردتوجه است و باعث تعجب از این جهت که تا همین اواخر، کره جنوبی، مثل مالزی، به عنوان یک‌کشور موفق در اقتصاد و صعنت شناخته شده بود و اکنون می‌گویند، ۲۰۰ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد که از عهده پرداختش برنمی‌آید.

 

 

[1]  - متن کامل هر دو خطبه در این سایت در دسترس است.

[2]  - ایران سرای هاشمی یا موزه ریاست جمهوری رفسنجان برای جمع‌آوری هدیه‌های رسمی و غیررسمی که در دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی از سوی مردم، سازمان‌ها و کشورها به دولت تقدیم شده‌است در نظر گرفته شده‌است. برای سایر دوره‌های ریاست جمهوری در ایران نیز موزه‌های جداگانه‌ای وجود دارد. این هدایا شامل اشیای ملی و اسناد روابط سیاسی ایران است که اسناد ملی محسوب می‌شوند و تحت نظر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است .

موزه ریاست جمهوری رفسنجان در سال ۱۳۷۰ توسط شهوند یوسفی‌زاده (بعدها شرکت مهندسین مشاور آرشیکام) طراحی شد و در سال ۱۳۷۸ توسط سید محمد خاتمی افتتاح گردید. این ساختمان از ترکیب یک کره عظیم بتنی توخالی (به قطر ۳۰ متر) در داخل یک مکعب) که نمای خارج ساختمان می‌باشد) تشکیل شده‌است. این کره در داخل کار نورگیر اصلی را انجام داده و در بخش فوقانی جلوه‌ای از گنبد را تداعی می‌کند. ساختمان اصلی بنا در سه طبقه اصلی و دو نیم‌طبقه جمعاً زیربنایی معادل ۵۰۰۰ متر مربع را ایجاد می‌کند که بجز حیاط مرکزی زیرزمین که بخشی از کره را اشغال نموده‌است، مابقی بنای مفید، در فضای میان کره و مکعب ایجاد شده‌است. فضاهای اصلی بنا شامل اتاق‌های اداری، انبارهای موزه و اتاق‌های تحقیق در زیرزمین، فضای VIP در نیم‌طبقه همکف، آمفی‌تئاتر(شامل یک سالن اصلی ثابت و دو سالن گردان قابل استفاده با سالن اصلی یا به صورت مجزا)، کتابخانه و رستوران در طبقه اول، بخش‌های دیگری از کتابخانه و رستوران در نیم‌طبقه دوم و سرانجام سالن اصلی نگارخانه موزه در طبقه فوقانی می‌باشند.  کاربری اصلی بنا و طراحی اولیه آن بر مبنای محلی برای نگهداری از هدایای دوران ریاست جمهوری علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی بود که اینک به جهت نبود ابنیه و فضای معادل در شهر رفسنجان، بیشتر به کتابخانه اصلی شهر و محل تجمع دانشجویان تبدیل گردیده‌است. این موزه دارای چندین غرفه ‌است:   غرفه‌های دوران کهن با ۴۰ شیء نفیس و گرانبها،  دوران معاصر با ۷۰ شیء، دوران ریاست مجلس و ریاست جمهوری هاشمی‌رفسنجانی با ۱۱۲ شیء،  غرفه دوران سازندگی با ۱۱۷ شیء و هدیه، غرفه دفاع مقدس و شهدا با ۵۱ شیء و غرفه رفسنجان‌شناسی با ۴۵ شیء.