صبح زود به دفترم آمدم. جلسه علنی داشتیم.(1) ساعت ده صبح جلسه را تعطیل کردیم، ولی جلسه هیئترئیسه تا بعدازظهر، ادامه داشت. برنامه هفته آینده را تنظیم کردیم. برای حفاظت نمایندگان - درحالیکه احتمال ترور زیاد است - تصمیماتی گرفتیم.
عصر نماینده شورای اسلامی پزشکان آمریکا با نماینده فلسطین در ایران آمد. اظهار حمایت مسلمانان خارج، از انقلاب ایران را داشت.
رئیس صلیب سرخ جهانی آمد و درباره اسرای ایرانی و عراقی، گزارشی داشت. از رفتار ما با اسرای عراقی راضی بود و از رفتار عراقیها با اسرای ما ناراضی؛ از وضع زندانهای داخلی گفت و ایرادهای جزئی و کوچکی داشت، ولی بهطورکلی، راضی بود.
از عفت - که عمل جراحی کرده - احوالپرسی کردم. شب زودتر به خانه آمدم. به علت خستگی در جلسه ستاد امنیت شرکت نکردم.
شب مصاحبه دادستان و حاکم شرع دادگاه انقلاب تهران را درباره مبارزه با ضدانقلاب از تلویزیون دیدم. جالب نبود. تند، کم محتوا و بی توجیه حرف زدند.
*******************************************************************************************************
1- انتخابات مجلس اول در تب و تاب سیاسی و اجتماعی کشور بعد از انقلاب اسلامی روز 24 اسفند 1358 برگزار شد. نخستین جلسه مجلس، هفتم خرداد 59 در ساختمان قدیمی مجلس در خیابان امام خمینی تشکیل شد. رهبر انقلاب نیز در پیامی یازده بندی به نمایندگان، تقارن گشایش مجلس با 13 رجب را به فال نیک گرفتند و از نمایندگان خواستند سیاست "نه شرقی و نه غربی" را پیش گیرند.
کاندیداهای مجلس اول، طیف متنوعی را در بر میگرفتند؛ جامعه روحانیت مبارز، حزب جمهوری اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، نهضت آزادی، جبهه ملی، مجاهدین خلق و جنبش مسلمانان مبارز لیستی از کاندیداهای مورد نظر خود را ارائه دادند.
ترکیب مجلس اول، ترکیب متنوعی از فعالان و زندانیان سیاسی پیش از انقلاب بود؛ تعداد زیادی از نمایندگان این دوره، بعدها به چهرههای تاثیرگذار نظام تبدیل شدند. حسن روحانی، در این دوره به عنوان نماینده سمنان به مجلس راه پیدا کرد و آیتالله خامنهای نیز نماینده مردم تهران بود.
اکبر هاشمیرفسنجانی رییس اولین دوره مجلس شد و سید اکبر پرورش، سید محمد موسوی خوئینیها، حبیب الله عسگراولادی، محمد یزدی و سید محمد خامنهای سایر اعضای هیات رئیسه بودند.
فخرالدین حجازی، حسن حبیبی، علیاکبر معینفر، محمدجواد حجتیکرمانی، محمدجواد باهنر، مهدی بازرگان، حسن آیت، محمدعلی رجایی، علی گلزاده غفوری، مصطفی چمران، هادی غفاری، اکبر هاشمی رفسنجانی، ابراهیم یزدی، عزت الله سحابی و اعظم طالقانی از جمله نمایندگان شاخص مجلس اول بودند.
این مجلس با توجه به شرایط حساس کشور اقدامات مهمی انجام داد، از جمله رای به عدم کفایت سیاسی بنی صدر و تصویب آزادی گروگانهای آمریکایی. به علاوه به دلیل ترورهای سالهای نخست انقلاب، تعدادی از نمایندگان برای پر کردن خلاءهای موجود استعفا دادند و سمتهای دولتی را برعهده گرفتند. 29 تن از نمایندگان نیز در حادثه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین در تیرماه سال 60 به شهادت رسیدند. تعدادی دیگر هم از جمله آیتالله شاهآبادی نیز در جبهههای نبرد به شهادت رسید.