به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین حسینی قمی در مراسم شب هفتم ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) با ذکر این مطلب که اوصاف مجاهدان در قرآن کریم بیان شده است، گفت: در یک هفته اخیر تجلیل بسیاری از ایشان صورت گرفت؛ ولی باید قدر شخصیتهای خود را در زمانی که در میان ما هستند بدانیم؛ از رسانه ملی تقدیر میکنیم که از ایشان تجلیل کرد، ولی تقاضا میکنیم که نسبت به این شخصیتها تا زنده هستند، تجلیل کنیم.
وی اظهارکرد: نباید در خصوص شخصیتهای نظام بی انصافی کنیم، نباید سخنان رهبری و خیمه نظام را به شکلی ترجمه و بیان کنیم که تنها خودمان زیر این خیمه قرار بگیریم؛ باید همه دلسوزان نظام را در این خیمه جذب کنیم؛ نباید در این عرصه جناحی عمل کنیم و همه را محکوم کرده و به جذب حداقلی و حذف حداکثری بپردازیم.
این محقق و پژوهشگر حوزه بیان کرد: خداوند به جای شخصیتها بر ارزشها تکیه میکند و این ارزشها است که به انسانها شخصیت میدهد؛ یعنی بارها به جای اینکه از انبیا نام ببرد از ارزشهای این انبیا نام برده است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسینی قمی اظهارکرد: خداوند در سوره توبه نامی از مجاهدین نمیبرد، بلکه ۱۰ ویژگی از جمله عبادت و سجود و رکوع و امر به معروف و نهی از منکر و... را بیان میکند که نشان دهد، این ارزشها هستندکه به مومنان ارزش میدهد.
وی گفت: خداوند متعال بیان میکند که همه مومنان ارزشمند هستند، ولی کسانی که در سختترین شرایط اسلام را یاری کردند و سابقون در خدمت و جهاد بودند مقربتر خواهند بود.
سخنران مراسم بیان کرد: مهاجران و انصاری که در روز سختی به کمک پیامبر آمدند درقرآن متعال مورد تجلیل خاص واقع شدند؛ قرآن کریم ۳۱ بار واژه «یستوی» را به کار برده است که بیان کند که همه مردم و مؤمنین و مهاجرین و مجاهدین با هم مساوی نیستند.
وی افزود: قران کریم در سوره حدید تصریح میکند که برخی پس از فتح مکه و برخی پس از پیروزیها، مسلمان شدند؛ ولی باید به یاد داشته باشند که کسانی که در روز سخت به یاری دین پرداختند با دیگران مساوی نیستند.
این محقق و پژوهشگر حوزه اظهارکرد: خداوند به همه وعده نیک داده است، ولی بسیاری پس از پیروی در صف اسلام و مسلمین قرار گرفتند؛ عدهای در دوران دفاع مقدس در خانه نشستند و به کارهای علمی پرداختند و دعا کردند که این افراد پاداش میگیرند، ولی رزمندهای که در صف جبهه از جان خود میگذرد پاداشی دیگر دارد.
وی گفت: رسول خدا تا آخرین روز حیات خود، مجاهدین را تجلیل میکردند؛ پیامبر اکرم (ص) در مجلسی حضور داشتند که در آن حین جمعی از بدریها حضور یافتند ولی جایی برای نشستن آنها نبود که خداوند با تجلیل ازاین افراد از برخی خواستند که برخیزند تا بدریها بنشینند.
این محقق و پژوهشگر حوزه بیان کرد: اگر جامعه ما مجاهدین را فراموش کرد همهچیز را فراموش کرده است؛ پیامبراکرم (ص) توجه خاصی به مجاهدین داشتند؛ به خصوص مجاهدینی که ایمان و انس با قرآن بیشتری داشتند.
وی افزود: اگر معیارهای جهادگران راستین را مرور کنیم این معیارها را در آیتالله هاشمی رفسنجانی مشاهده میکنیم؛ ایشان از ۱۴ سالگی از دیار خود برای خدا هجرت کرد و در نزدیکی منزل امام راحل سکنی گزید و زیرنظر دو عالم بزرگ مرحوم اخوان مرعشی و امام راحل تعلیم دید.
سخنران مراسم اظهارکرد: اگر معیار مجاهدان جهاد باشد پیشگام این عرصه بود و سالها در کنار امام مجاهدت کرد و شکنجههای فراوان دید؛ ایشان پس از انقلاب نیز در میدان مجاهده حضور داشتند و در جبهههای جنگ نیز کوشا و فعال بودند؛ اگر سرداران جنگی ما در مراسمات این عالم حضور پررنگی داشتند به این دلیل است که آنها نقش این عالم بزرگ را در دوران دفاع مقدس به خوبی میدانستند.
حجتالاسلاموالمسلمین حسینی قمی گفت: آن روز که در معرض تحریم دشمنان شرق و غرب بودیم بزرگانی چون ایشان کشور را حفظ کردند؛ حضور این مرد بزرگ و فرماندهی دوران دفاع مقدس یک طرف و گزارشی که در خطبههای نماز جمعه از حماسه رزمندگان میداد همه مردم را امیدوار میکرد.
این محقق و پژوهشگر حوزه بیان کرد: اگر جامعه ما نقش بزرگان و مجاهدان ما را کمرنگ کند و جوانان نسلهای بعدی این مجاهدان را نشناسند، آن جامعه حیات خود را از دست میدهد.
وی افزود: امروز نسل سوم و چهارم ما از تاریخ ۱۰۰ سال اخیر کشور خود آگاهی کاملی ندارند؛ در کنار قبر مؤسس حوزه علمیه قم، شخصیتی آرمیده است که امام راحل در حق او فرمودند که اگر انسان میخواهد مؤمنی را ببیند که شیاطین را تسلیم خود کرد به چهره مجاهد بافقی نظر کند.
سخنران مراسم اظهارکرد: آیتالله هاشمی رفسنجانی کسی بود که امام راحل ایشان را شهید زنده نام بردند؛ ایشان در بیان خاطرات خود گفت که هیچگاه در این مبارزات و مجاهدتها از چیزی نترسیدم.
وی گفت: ایشان مفسر قرآن بود که ۲۰ مجلد تفسیر راهنما به رشته تحریر درآورد؛ چند سال پیش مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی بیان میکرد که مطالعات فقهی و اصولی را به شدت دنبال میکند و این مساله نشان میدهد که ایشان هیچگاه دست از علم و دانش و نشر معارف قرآن و اهل بیت (ع) برنداشتند.
این محقق و پژوهشگر حوزه بیان کرد: ایشان در روزهای پایانی جنگ از امام خواستند که مسئولیت پذیرش قطعنامه را بپذیرند و سپس محاکمه شوند که این مساله بیان گر اخلاص ایشان است و خداوند نیز بیان کرده است که کسانی که مخلصانه جهاد کردند، بهترین مصلحتها برای ایشان رقم میخورد.